Hlavní obsah

Zohyzděnému kotěti veterináři vrátili tvář

Novinky, Markéta Klánská
Des Moines

Veterinární laborantka z Des Moines v Iowě Faris Jaclynová se v sobotu na internetu podělila o dojemný příběh jednoho zatoulaného kotěte. Na veterinární stanici se dostalo vyhublé, zablešené a přes celou tvář mělo ošklivou řeznou ránu. Navzdory vážnosti zranění ho ale lékaři zachránili a ránu mu sešili. Výsledek vypadá přímo zázračně.

Článek

Zatoulané kotě se zřejmě snažilo zůstat v teplé garáži, ale nějakým způsobem se dostalo do kontaktu s lopatkou zapnutého ventilátoru auta. Při nehodě málem přišlo o celou tvář. Tržná rána se mu táhla od jednoho oka přes čumák až k druhému oku.

Podvyživené, zablešené a s řeznou ránou se nakonec dostalo na veterinární stanici. Místo, aby trpící kotě dostalo smrtící injekci, lékaři se ho rozhodli zachránit. Pod anestetiky mu ránu vyčistili a provedli jakousi plastickou operaci. Jaclynová si kotě po operaci vzala domů do opatrovnictví, neboť jeho rány musely být neustále pod odborným dohledem. Lékař je dokonce musel ještě několikrát pod celkovou anestezií vyčistit.

Předení nejspíš zachránilo kotěti život

Pár dní po operaci se už kotě ale mělo čile k světu a stále vytrvale předlo. Po dvou týdnech mu navíc veterinář vyndal stehy a rána se začala velmi rychle hojit. Výsledek je přímo neuvěřitelný, kotě vypadá, jako by ho žádná nehoda nikdy nepotkala. Podle všeho by mělo mít i zrak v pořádku. Jedinou vadou na kráse je, že přišlo o slzný kanálek levého oka, takže mu slzy z oka stékají přímo na srst.

Video nahrála na internet Jaclynová 26. listopadu a uvedla v něm, že zrzavé kotě dostalo šanci na život zejména proto, že neustále předlo a navzdory veškerému utrpení bylo přátelské. Vrnění a předení, které může u koček znamenat víc než jen radost, mu tak nejspíš zachránilo život. Nyní žije v trvalé péči u jednoho z ošetřovatelů.

Kočka v popelnici

Ačkoli v tomto případě lidé kotě zachránili, jiní lidé se ke zvířatům dokážou chovat přímo odporně. Minulé úterý to předvedl i muž ze Singapuru, který v doprovodu malé holčičky hodil kočku do popelnice. Nejspíš vůbec nevěděl, že ho přitom natáčí bezpečnostní kamera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám