Hlavní obsah

Zloděj na Strakonicku ukradl psího šampióna za půl miliónu

– MNICHOV
ČTK, Jiří Falout

Zloděj v Mnichově na Strakonicku ukradl psího šampióna slyšícího na jméno Andy, kterého si jeho majitel cení na minimálně půl milionu korun. Nnení ale vyloučené, že Belgický ovčák malinois bude daleko dražší.

Foto: Profimedia.cz

Belgický ovčák

Článek

Pes se jménem podle rodokmenu Aianys Casper Bohemia vyhrával od mládí jednu cenu za druhou. Doma má na 50 pohárů a je českým, mezinárodním a polským šampionem. Letos se stal Grand šampionem.

„Byl to náš miláček. V lednu by mu mělo být osm let. Od mládí vyhrával téměř všechny závody. Doma máme asi 50 pohárů, které získal. Velmi nám chybí, protože to byl pan Pes se skvělou povahou. Odešel nám plnohodnotný člen rodiny, “ sdělil Právu majitel psa Josef Křivanec, který v pondělí podal na policii trestní oznámení na neznámého pachatele.

Psa podle něj někdo ukradl. Kdo to byl, to netuší. Nevěří v závist kolegů, ani v nekalý konkurenční boj. Ví ale, že odlákat Andyho by nebyl tak velký problém. „Stačí hárající  fena, za níž pes jde nebo ho nalákat na aport, na nějž byl zvyklý a miloval tuto hru,“ vysvětlil Křivanec, jakým způsobem mohl poberta psa ukrást.

Andyho postrádá od pondělí 15. září. Dopátrat se po něm snaží i pomocí senzibilů. „Ti nám řekli, že je naživu, nestrádá a je v okolí 20 kilometrů,“ dodal Křivanec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám