Hlavní obsah

Život bez hranic: Žena se potápí i se svým invalidním vozíkem

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sue Austinová z anglického hrabství Devon je od roku 1996 upoutána na invalidní vozík. I přesto žije plnohodnotný život. Se svým speciálně upraveným vozíkem se dokonce i potápí. Na výrobě unikátního vozíku vhodného pro potápění se sama podílela. Podvodní plavání na vozíku teď navíc povýšila na umění.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena se potápí na invalidním vozíku

 
Článek

O Sue Austinové se začalo psát ve spojení s paralympiádou, když před hrami vykonala několik ponorů na speciálním invalidním vozíku. S pomocí kvalitní videokamery se podařilo vytvořit umělecky působící záběry, které ukazují, že invalidita nemusí lidi omezovat tak, jak by jejich okolí očekávalo.

Vozík, jehož vytvoření financovala loterijní společnost, je vybavený nafukovací membránou, stejně tak jako ploutví a ovládacím systémem použitelným pod vodou. Austinová s vozíkem podnikla několik vystoupení na samotném konci srpna při příležitosti startu několika plaveckých disciplín.

"Jsem nadšená, že tento projekt už inspiroval velké množství lidí. Už za mnou bylo mnoho lidí a říkali mi, jak by to chtěli také vyzkoušet," radovala se Austinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám