Hlavní obsah

Zhrzená nevěsta při pokusu o sebevraždu visela ze sedmého patra

Novinky, Markéta Kautznerová
Čchang-čchun

Odmítnutá nevěsta chtěla v úterý skočit ze sedmého patra obytné budovy ve městě Čchang-čchun v čínské provincii Ťi-lin. Její snoubenec ji totiž pár dní před svatbou opustil a vzal si jinou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Mladá Číňanka chtěla skočit z okna, její snoubenec si vzal jinou ženuVideo: Reuters

 
Článek

Žít s vědomím, že ji odmítl snoubenec těsně před svatbou kvůli jiné ženě, přišlo 22leté studentce Li zcela nemožné, vyhrožovala tedy sebevraždou. Oblékla si své svatební šaty a přes hodinu seděla v pláči na parapetu okna v sedmém patře. Když upustila kabelku s mobilním telefonem, policie okamžitě přivolala její matku a další příbuzné, uvedla místní televize.

Strážník Čungfan Kuo zachytil dívku právě včas, když se sesunula z parapetu. Na televizním záznamu je vidět, jak ji drží za ramena a krk, zatímco jí muž v bytě o patro níž přidržuje nohy.

Záchranné akci přihlíželo alespoň sto lidí a strážník Kuo se v jejich očích okamžitě stal hrdinou. Když se ale kolem něj srotila média a žádala komentář, choval se velmi skromně.

„Udělal jsem přesně to, co by udělali jiní,“ stručně uvedl Kuo.

Nešťastnou Li převezla záchranka do nemocnice. Policie a dívčini příbuzní se ještě snažili telefonicky kontaktovat bývalého snoubence, zatím však marně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám