Hlavní obsah

Ženu stihl trest za odhozenou papírovou tašku až po 11 letech

Novinky, jky

V roce 2009 měla Britka Grace Firthová odhodit papírovou tašku. Trest přišel až nyní, po více než deseti letech. Magistrátní soud v britském Stockportu rozhodl o tom, že žena má uhradit pokutu 40 liber a navrch ještě přirážku 15 liber, celkem tedy 55 liber (1635 Kč). Celý příběh je však ještě o něco složitější.

Foto: Profimedia.cz

Odhození papírové tašky nakonec nebylo beztrestné. Ilustrační foto

Článek

Grace Firthová měla být podle BBC v srpnu roku 2009 odsouzena ve své nepřítomnosti k pokutě 175 liber za odhození papírové tašky mimo odpadkový koš. Navíc měla zaplatit náklady soudu ve výši 180 liber. Celkově tedy nezanedbatelných 355 liber (přes 10,5 tisíce Kč).

Firthová tvrdí, že o žádném soudu ani vzniklém dluhu netušila. Tedy až do prosince loňského roku, když byla prý upozorněna na „historický dluh”. Tvrdila, že všechny předchozí dopisy obsahující výzvy k zaplacení musely být doručeny do domu její matky, kde ovšem byly buď vyhozeny, či se vrátily k odesílateli.

Polehčující okolnost

Žena nakonec přesvědčila odpovědné orgány, že nevěděla o tom, že jí byl někdy v nepřítomnosti udělen vysoký peněžitý trest, ale přiznala se k původnímu prohřešku znečišťování veřejného prostranství. Magistrát jí tak nakonec udělil pokutu v celkové výši 55 liber. Jako polehčující okolnost bylo vzato v potaz to, že žena po zjištění dluhu okamžitě dorazila na úřad a jala se nastalou situaci řešit.

Reklama

Výběr článků

Načítám