Hlavní obsah

Ženě vyrostl na hlavě třinácticentimetrový roh. A stále se zvětšuje

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékaři v Číně řeší velmi vzácný případ. O pomoc je požádala 87letá stařenka, které vyrůstá z hlavy ohromný roh. Je dlouhý téměř 13 centimetrů a pořád roste, napsal web listu The Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Číňance vyrostl uprostřed hlavy obří rohVideo: China-News, Newsflare.com

 
Článek

Zhruba před osmi lety se Siou-čen Liangové ze Sečuánu objevilo v místě, kde má nyní roh, černé mateřské znaménko. Po šesti letech prasklo a začal z něj vyrůstat růžek. Důchodkyně už tehdy navštívila lékaře, nikdo však její stav nedokázal diagnostikovat. A vzhledem k tomu, že se výrůstek velikosti malíčku přestal zvětšovat, rodina zdravotní stav ženy přestala řešit.

Začátkem letošního roku však dcera Siou-čen myla své matce vlasy a přitom roh upadl. Na jeho místě se záhy objevil nový, který rapidně nabíral na velikosti. Během půl roku vyrostl do délky necelých 13 centimetrů. V průměru má centimetrů pět.

„Momentálně je to bolestivé. Někdy mě to bolí tak, že mě to probudí ze spaní,“ postěžovala si Siou-čen. Odborníci útvar na její hlavě identifikovali jako kožní roh. Ten se dá chirurgicky odstranit, pacientka ale musí být v dobré kondici. A lékaři se rovněž obávají, že výrůstek je rakovinotvorný.

Toto vzácné kožní onemocnění vzniká u lidí, kteří hodně pobývají na slunci. Výrůstek se skládá ze zpevněného keratinu, tedy proteinu, který je obsažen třeba v nehtech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám