Hlavní obsah

Ženě prošel ústy blesk

– SYDNEY
Novinky, Famous

Australanka Natasha Timarovicová přežila zásah bleskem. Proud elektrické energie do ní z vodovodní sítě vnikl ústy a vyšel ven konečníkem, když si doma v koupelně čistila zuby. Žena zásah přežila, ale má vážné popáleniny v oblasti pánevního dna.

Článek

Nic netušící sedmadvacetiletá dívka si čistila zuby ve své koupelně. Venku zatím řádily hromy a blesky. Jeden proud elektrické energie z nebes pronikl do domu potrubím.

Když se Natasha skláněla k vodovodu, aby si vypláchla ústa od pasty, blesk do ní vnikl. Vyšel ven konečníkem, ale to už si postižená nepamatuje, neboť upadla do bezvědomí. Jen náhodou přežila, nyní se zotavuje v nemocnici s popáleninami.

Příhoda byla bizarní, ne však ojedinělá

"Sklonila jsme svá ústa pod vodovod, abych si vypláchla pastu, když v tu chvíli musel blesk proniknout do domu. Nepamatuji si potom už nic, ale bylo mi později řečeno, že ten blesk cestoval vodovodní sítí a vnikl mi do úst, proletěl mnou a vyšel zase ven. Bylo to neskutečně bolestivé, cítila jsem, jak to prochází mým tělem, ale už si toho víc nepamatuji," svěřila se novinářům Natasha ležící na nemocničním lůžku.

Bizarní příhoda nepatří mezi ojedinělé. Řada lidí zásah bleskem s většími či menšími zraněními přežije. "Měla na nohou gumové koupací pantofle, takže namísto aby se blesk uzemnil průchodem nohami, vyletěl ven jejím pánevním dnem," tvrdí ošetřující lékař.

Reklama

Související články

Dívkou projel od hlavy k patě blesk, přežila

Šestnáctiletá ruská dívenka měla štěstí v neštěstí. Marinu Motyginovou z Jekatěrinburgu v západním Rusku trefil blesk přímo do hlavy, projel jí celým tělem...

Výběr článků

Načítám