Hlavní obsah

Žena ukryla před hurikánem Dorian 79 psů ve své ložnici

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hurikán Dorian o víkendu a v pondělí pustošil Bahamské ostrovy. V ohrožení nebyli pouze lidé, ale samozřejmě i zvířata. Chella Phillipsová, která vede psí útulek v New Providence na ostrově Nassau, ve svém domě schovala téměř 100 psů, 79 jich ubytovala ve své vlastní ložnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obyvatelé Baham zjišťují škody napáchané hurikánem Dorian Video: Meeko Bert; Mackey Media LTD, AP

 
Článek

I když ostrov Nassau nezasáhl hurikán tak silně jako jiné ostrovy, přesto je situace kritická. Chella Phillipsová, která vede útulek The Voiceless Dogs of Nassau, v noci ze soboty na neděli musela všechny své psy plus několik dalších psů z ulice ukrýt uvnitř domu. Následně zveřejnila na svém facebookovém účtu fotografie přeplněné ložnice.

„Na 97 psů je uvnitř mého domu a 79 z nich je v mé ložnici,“ napsala Phillipsová v neděli. Valnou část noci strávila uklízením po velmi nervózních zvířatech. „Alespoň respektují mou postel a nikdo z nich se do ní neodvážil skočit,“ dodala žena. Zároveň poděkovala lidem, kteří jí na poslední chvíli darovali klece, do kterých mohla umístit ta nejvíc vyděšená a nemocná zvířata, která potřebují být v izolaci.

V pondělí se situace moc nezlepšila. Voda začala zaplavovat dům a vypadla elektřina. Všechny tři odčerpávací pumpy vypověděly službu a noc tentokrát žena strávila se svým bratrem vyléváním vody pomocí kýblů.

Její zpráva se rychle stala virální a lidé z celého světa už na pomoc zaslali přes 50 tisíc dolarů (zhruba 1,16 milionu korun). Phillipsová je vděčná, ale jedním dechem dodává, že na ostatních ostrovech bude situace podstatně horší.

„Modlím se za ostatní ostrovy, které utrpěly nepředstavitelné škody. Neumím si představit, jak by jakýkoliv pes, jakékoliv živé stvoření, mohlo venku přežít,“ uvedla Phillipsová.

Hurikán Dorian sice zeslábl, ale dál zůstává nad Bahamskými ostrovy. Oficiální počet obětí je pět mrtvých a 22 zraněných, ale počet bude pravděpodobně podstatně vyšší. Odhaduje se, že Dorian poničil 13 tisíc budov.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám