Hlavní obsah

Žena prodala stáj i pět koní, aby měla peníze na operaci svého psa

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sherfield-on-Loddon

Láska jako hrom, jinak nejde popsat to, co udělala Sorrel Porteousová (34) pro svého milovaného psa. Její šestiletá doga Bear (Medvěd) zkolabovala na procházce a když žena dojela se svým čtyřnohým přítelem k veterináři, tak se dozvěděla, že je zdravotní stav psa velmi vážný. Sorrel Porteousová neváhala a začala velmi rychle jednat.

Foto: Profimedia.cz

Žena má svou dogu ráda nade vše. Ilustrační foto.

Článek

Žena z vesnice Sherfield-on-Loddon nedaleko Basingstoke v hrabství Hampshire okamžitě založila na Facebooku kampaň na záchranu života svého psa a dala do prodeje svou stáj a pět koní, kteří již získali mnohá ocenění. Chovem koní se žena totiž až do doby Bearova kolapsu živila.

Veterinář zakrátko zjistil, že má Bear slezinu doslova na odpis. Vážila neuvěřitelných 7,5 kilogramu, byla několikrát přetočená a nebylo ji možné již zachránit. Jenže to bohužel nebylo vše. Zdravotní potíže psovi vážně poškodily srdeční sval, a tak byla pro jeho záchranu nutná operace a pooperativní péče v ceně necelých 300 tisíc korun.

Prodala by i svůj dům 

Nutné peníze žena skutečně během několika týdnů získala a Bear se tak nyní již vzpamatovává z náročné operace. Zřejmě asi ani sám netuší, jak moc by měl být své paniččce vděčný. Žena však nechce o nějakém nerozumném kroku pro jeho záchranu ani slyšet. "Prodala bych i svůj dům, kdybych musela," nechala se slyšet.

"Bear je pro Sorrel jako dítě. Ti dva jsou zcela neoddělitelní a někdy si tak říkám, že toho psa miluje více než mě," řekl s nejistým úsměvem na rtech její manžel David.

Reklama

Výběr článků

Načítám