Hlavní obsah

Žena přivedla v 64 letech na svět dvojčata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve španělském Burgosu přivedla v úterý na svět dvojčata 64letá žena. Porod proběhl císařským řezem a matce i dětem se daří dobře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena přivedla v 64 letech na svět dvojčataVideo: Reuters

 
Článek

Španělce se narodili chlapeček a holčička, kteří po porodu vážili 2,4 a 2,2 kilogramu. Žena otěhotněla poté, co podstoupila umělé oplodnění v USA, uvedla nemocnice v prohlášení.

Své první dítě přivedla žena na svět před šesti lety, informovala španělská mutace zpravodajského webu The Local. Holčičku ale matce v roce 2014 odebral odbor sociální péče, protože se o ni špatně starala. Zanedbávala její hygienu, málo ji oblékala a držela ji v izolaci.

Španělka, jejíž identita nebyla zveřejněna, není zdaleka prvním případem, kdy přivedla dítě na svět žena v pokročilém věku. Loni měla jedna její krajanka taktéž dvojčata v 62 letech.

Za vůbec nejstarší matku na světě je považována Indka Daldžinder Kaurová, která porodila loni v dubnu své první dítě ve věku 70 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám