Hlavní obsah

Žena potratila po velmi nepovedeném vtipu

Novinky, Jakub Štěpánek

O velmi nepovedený vtip, který skončil zraněním a potratem, se vloni pokusila dvacetiletá Keeley Harrisonová z Walesu. Ta skočila za volant nastartovaného auta svojí těhotné kamarádky a chtěla s ním ujet. U soudu v Cardiffu si nyní vyslechla rozsudek.

Foto: Profimedia.cz

Po nepovedeném vtipu žena potratila. Ilustrační foto.

Článek

Těhotná dvaadvacetiletá Megan Meredithová v březnu loňského roku vyzvedla svým malým fordem tři kamarádky. Cestou se zastavily pro občerstvení. Když Meredithová na parkovišti posbírala odpadky a šla je vyhodit do koše, skočila ze zadního sedadla za volant Harrisonová.

S autem chtěla zřejmě popojet, nepočítala ale s tím, že Meredithová se bude snažit auta chytit. V rychlosti zhruba 30 kilometrů v hodině se držela kapoty, a když Harrisonová dupla na brzdy, upadla těhotná žena zem.

Keeley Harrisonová u soudu.

„Zbytek kamarádek se po jejím vystoupení uzamkl v autě a chtěl si z Meredithové udělat legraci. Měly ji u toho točit na mobilní telefon a smát se. Když Meredithová zjistila, že se auto rozjíždí, chytila se kapoty a stěračů. Sama popsala, že neví, jestli byla po pádu v bezvědomí, ale cítila příšernou bolest nohy,“ zaznělo u soudu.

Po nehodě se navíc kamarádky nejdříve domnívaly, že Meredithová simuluje. K místu nehody dorazil svědek celé události a se zbytkem mladých žen se začal hádat kvůli jejich chování.

Hospitalizace a potrat

V nemocnici lékaři ženě zjistili zlomenou holenní kost a kotník. Zranění si vyžádala operaci a následnou dvoutýdenní hospitalizaci. Meredithová rovněž přišla o nenarozené dítě.

„Myslím, že už nikdy nebudu stejná. Budu muset s těmi šrámy žít celý život,“ postěžovala si u soudu oběť nehody. Vyšlo také najevo, že po nehodě vzalo kamarádství obou žen za své.

Násilník dostal u soudu nižší trest. Oběť totiž požádal o ruku

Koktejl

Obžalovaná Harrisonová vinu přiznala a vzala na sebe veškerou zodpovědnost, což soudce zohlednil. „Je jisté, že jste ani v nejmenším nechtěla způsobit kamarádce zranění, ale máte dostatečné znalosti k tomu, abyste věděla, jak je podobný vtip hloupý a nebezpečný,“ uvedl soudce.

Ten nakonec potrestal mladou ženu podmínkou na 18 měsíců, zákazem řízení na dva roky a 180 hodinami veřejně prospěšných prací.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám