Hlavní obsah

Žena porodila poslední z trojčat. Od prvního je vzdálené čtyři roky

Camerona a Gabrielu dělí čtyři roky, prostřední Izabelu dělí od jejích sourozenců dva roky, přesto se jedná o trojčata. Není to začátek logické hádanky, ale skutečnost, kterou díky moderní medicíně zažívá britský pár z Tauntonu z hrabství Somerset.

Foto: Profimedia.cz

Rodina je konečně kompletní. Karen a James a jejich děti. Čtyřletý Cameron, dvouletá Izabela a miminko Gabriela.

Článek

Karen a James Markovi museli podstoupit umělé oplodnění. Jeho výsledkem byla trojčata, nejstarší z nich se narodilo před čtyřmi lety, jedná se o chlapce jménem Cameron. Od jeho sourozenců ho dělí dva, respektive čtyři roky.

Všechny děti jsou považovány za trojčata, protože byla počata ve stejný čas a se stejnou várkou embryí prostřednictvím asistované reprodukce IVF.

Američanka porodila dvojčata, každé z dětí má jinou matku

Koktejl

Když se v září roku 2018 narodil Cameron, manželé se rozhodli nechat zbylá embrya zmrazit, aby postupně mohli svou rodinu rozšiřovat. V září 2020 přišla na světa Isabela, Gabriela se pak narodila počátkem července roku 2022.

„Je to úžasný pocit. Teď mám konečně dojem, že je celá rodina kompletní,“ svěřila se listu The Independent dojatá Karen.

Pár se o děti přirozenou cestou snažil celý jeden rok, ale naprosto bez úspěchu, a tak se rozhodl jít cestou IVF. V Británii už bylo tímto způsobem od roku 1991, kdy byla metoda schválena, přivedeno na svět 390 tisíc dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám