Hlavní obsah

Žena narazila u krajnice na sraženého klokana, v jeho vaku našla živé mládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Lauren Wagnerová projížděla v neděli australským městem Adelaide, zahlédla u krajnice ležet klokana. Zastavila proto a šla ho zkontrolovat. Zvíře už bylo mrtvé, ve svém vaku ale mělo neporaněné sedmiměsíční mládě. Malý vačnatec je nyní v péči odborníků a podle portálu AdelaideNow, který o události informoval, se mu daří dobře.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Wagnerová jela spolu se svou kamarádkou Sarah Raggamuffinovou domů, když na mrtvého klokana narazila. A protože zahlédla nepatrný pohyb, zastavila a šla zvíře zkontrolovat. Když přistoupila blíž, viděla, že z vaku zvířete trčí malé nohy.

„Vytáhnout ho ven nebylo vůbec jednoduché. Musela jsem být velmi opatrná, protože se bránil,“ svěřila se rodačka z australského Thebartonu.

Nakonec se jí však mládě přece jen podařilo z vaku vymanit. Zabaleného do deky ho následně odvezla k Sibylle Kaufmannové, místní odbornici na opuštěná zvířata.

Nyní už je zhruba sedm měsíců staré mládě, vážící 1,2 kilogramu, v centru ve městě Strathalbyn, které se specializuje výhradně na opuštěné klokany.

Podle nejnovějších informací se mu daří dobře a až povyroste, bude se moct volně potulovat s ostatními klokany po tamním pozemku.

Reklama

Výběr článků

Načítám