Hlavní obsah

Žena naložila zraněnou šelmu do auta, vedle sedělo dítě v sedačce

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedete si s dítětem autem po cestě americkým Coloradem, když v tom u silnice spatříte zraněného rysa. Co uděláte? Ačkoliv o správných odpovědích se dá spekulovat, variantu naložení šelmy vedle dítěte však směle můžeme označit za nesprávné řešení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O obrovském štěstí může hovořit žena, která ve středu naložila těžce zraněného rysa do zadní části auta, ve kterém sedělo i její malé dítě v sedačce. Podle organizace Colorado Parks and Wildlife (CPW) se jen díky velkému štěstí neodehrála mnohem větší tragédie.

„Nikdy nenakládejte šelmy z divočiny!” varovala CPW na twitterovém účtu. „Odnesli jsme zvíře z auta pryč. Naštěstí pro matku s dítětem byl rys velmi těžce zraněný a nebyl schopný útoku. V opačném případě bychom mohli řešit velkou tragédii,” uvedl úřad, jehož zaměstnankyně Sarah Watsonová se dozvěděla z telefonátu, že žena naložila zraněného rysa a ukryla jej pod dekou.

Dospělý rys sice při vykládání z auta vrčel a snažil se předními končetinami bojovat proti tyči, kterou musela Watsonová použít. Při kontrole zvířete však zjistila, že je rys ochrnutý a těžce zraněný.

Ačkoliv dítě i matka vyvázli jen s varováním a poučením, šelmě již nebylo pomoci a Watsonová zvíře uspala injekcí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám