Hlavní obsah

Žena, kterou lékaři ujišťovali, že přibírá kvůli menopauze, porodila

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Když šestačtyřicetiletá Anita Arorová z Londýna přišla k lékaři s podezřením na těhotenství, bylo jí sděleno, ať se ničeho neobává, že jde jen o menopauzu. Žena popsala příznaky jako nevolnosti a přibírání na váze, které lékař automaticky přisoudil nastávajícímu přechodu v jejím životě. Fatálně se však zmýlil, o pět měsíců později Angličanka porodila syna Matthewa.

Foto: Profimedia.cz

Celá rodina Arorových pohromadě

Článek

Arorová uvedla, že dítě v ní téměř zemřelo, protože podezření na těhotenství poté začala ignorovat a všechny stavy svého těla vnímala jako součást menopauzy. Drobný chlapec přišel na svět komplikovaným porodem předčasně, a to na Boží hod. Dítěti však hrozilo, že nepřežije, jelikož nastaly problémy s placentou.

Novopečená maminka, která má již 15letého syna Neila a 13letou dceru Kamyu nyní zvažuje, že na lékaře podá žalobu. „Před pěti měsíci jsem jim řekla, že mám podezření na těhotenství. Přestala jsem menstruovat a začala jsem přibírat na váze. Zeptala jsem se, zda je to možné, ale řekli mi, abych se nebála, že je to prostě věkem,“ řekla Arorová.

Foto: Profimedia.cz

Z původní verze, která zněla předčasná menopauza, se vyklubal syn.

Když se v červenci u ženy objevily známé příznaky jako při těhotenství, myslela si, že jsou spolu s manželem na početí dítěte již staří, ale přesto lékaře navštívila. Místo toho, aby bylo podezření vyloučeno či potvrzeno, diagnóza zazněla ihned, a to předčasná menopauza.

Arorová přemýšlela, že by si koupila těhotenský test, ale nakonec jí to přišlo zbytečné, když jí lékař s jistotou sdělil, že se nemusí obávat. Další možnost, kdy se dalo zjistit, že je žena těhotná, bylo v září, kdy lékaři Angličanku léčili se žlučníkovými kameny, tenkrát dokonce použili na její břicho ultrazvuk, přesto si dítěte uvnitř nevšimli.

Intuice však 23. prosince ženu dovedla opět ke svému praktickému lékaři a tentokrát trvala na vyšetření. „Seděla jsem na gauči a bylo mi opravdu zle, to byla poslední kapka,“ řekla Arorová. Poté se dozvěděla, že její předtucha byla pravdivá a lékař ji poslal rovnou na ultrazvuk.

Foto: Profimedia.cz

Matthew nevážil po porodu ani kilogram.

„Kdybych čekala ještě den, bylo by mé dítě mrtvé. Je to můj vánoční zázrak,“ řekla maminka, která musela rodit císařským řezem. Kvůli nesprávné funkci placenty totiž dítě nemělo potřebné živiny a hladovělo, po narození vážilo necelý kilogram. Nyní se však má malý Matthew podle slov maminky čile k světu.

Reklama

Výběr článků

Načítám