Hlavní obsah

Zemřel nejtěžší Slovák, vážil neuvěřitelných 400 kilo

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve slovenském městě Poltár nedaleko Rimavské Soboty zemřel minulý týden ve věku 42 let nejtěžší Slovák Pavol Zuberec. Vážil neuvěřitelných 400 kilogramů a pohřební služba si s jeho tělem nedokázala poradit. Přednosta městského úřadu Pavel Olšiak proto zorganizoval převoz těla speciální technikou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hasiči museli vyříznout zábradlí balkónu ve druhém podlaží domu i část okna pokoje a Pavlovo tělo pak dostali z bytu pomocí speciálního jeřábu asi po pěti hodinách snažení.

„Něco takového jsme ještě nezažili. Jiný tak těžký člověk na Slovensku neexistuje, a i ve světě je to výjimečné. Před zásahem jsme sledovali video z podobného zásahu v Americe,“ řekl velitel hasičů Dalibor Kohút.

Už dva roky Pavol nevycházel z bytu a kvůli své váze byl v bytě prakticky uvězněný. Podle sousedů odmítal pomoc lékařů. „I když je to neštěstí, myslím, že je mu teď líp. V tom bytě jenom trpěl,“ řekla jedna ze sousedek.

Reklama

Výběr článků

Načítám