Hlavní obsah

Ze zamračené kočky se stal miliardový byznys

Novinky, vps

Kočka, která vydělává víc než leckteří hollywoodští herci nebo herečky. Ano, opravdu je to možné. Seznamte se s Grumpy Cat, věčně zamračenou kočkou, které by se dalo přezdívat také jako stroj na peníze. Za reklamy a produkty s její podobiznou utržila v přepočtu 2,2 miliardy korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Nejmrzutější kočka na světě je na přítomnost kamer zvyklá

 
Článek

Všechno to začalo před zhruba dvěma lety, kdy se na sociální síti Reddit objevily fotky kočky jménem Tardar Sauce. Narodila se s podkusem a dwarfismem a její výraz tak vypadá neustále naštvaně. Okamžitě si získala přezdívku Grumpy (do češtiny lze přeložit např. jako mrzout) a změnila život své majitelce.

„Už po pár dnech po zveřejnění prvních fotek na sociálních sítích jsem mohla skončit v práci servírky. Telefon od té doby prakticky nepřestal zvonit,“ řekla server Express majitelka Mrzouta Tabatha Bundesenová z americké Arizony.

Rychlá popularita

Po zveřejnění fotek se sice chvíli spekulovalo, zda nebyly upraveny v grafickém programu, definitivní důkaz ale zanedlouho poskytlo několik videí kočky, která si vysloužila také označení „nejmrzutější kočka na světě”. Videa i snímky se začaly rychle šířit, populární bylo a stále je především používání jejích snímků při vytváření memů.

Bundesenová poté najala kočce agenta (ano, i kočka může mít agenta...) a pak už to šlo ráz na ráz. Kočka se objevila v reklamách a na titulní stranách New York Magazine nebo The Wall Street Journal. Na Facebooku má její profil přes šest miliónů lajků, na Twitteru ji sleduje čtvrt miliónů lidí a na Instagramu přes 500 tisíc.

V listopadu se navíc vysílal její první film a její první knížky se zatím prodalo přes půl miliónu výtisků v 15 jazycích. S její podobiznou lze samozřejmě koupit celou řadu produktů a mimo jiné má i vlastní značku ledové kávy, která se prostě nemohla jmenovat jinak než Grumppuccino. To vše se stihlo za necelé dva roky.

„To, co dokázala za tak krátký čas, je nepředstavitelné a naprosto úžasné,“ dodala koččina 28letá majitelka.

Kolik vydělává?

Je jasné, že čtyřnohá hvězda s nevrlým pohledem tak vydělává hodně peněz. Její agent Ben Lashes serveru The Hollywood Reporter řekl, že za všechny produkty, reklamy, honoráře a práva utržila kolem 100 miliónů dolarů (2,2 miliardy korun). Jak velká částka se ale dostane až ke kočce, respektive k její paničce, to už neprozradil. Naznačil však, že „to ale určitě je sedmimístná kočka“.

Minimálně jednotky miliónů dolarů tak kočka vydělává. Úsměv na tváři jí sice tato částka nevykouzlí, její majitelce ale určitě ano.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám