Hlavní obsah

Ze sanitky vyjel za jízdy pacient na nosítkách

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cesta do nemocnice může být někdy pořádně trnitá. Na vlastní kůži se o tom přesvědčil účastník nehody v thajském Bangkoku. Když ho sanitka převážela, otevřely se zadní dveře a nezajištěné lůžko vyjelo na silnici do plného provozu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ze sanitky vyjel za jízdy pacient na nosítkáchVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Kuriozní nehodu, naštěstí s dobrým koncem, zachytil 4. května jeden z řidičů na palubní kameru. Sanitka vezla do nemocnice účastníka nedaleké motocyklové nehody.

Vyjel z ní vyděšený pacient připoutaný na lůžku. Zdravotníci si rychle uvědomili, co se stalo, a zastavili. Pacient je „dohnal“ za několik vteřin a narazil hlavou do sanitky.

Výmol, do kterého vjela sanitka, zachránil pacientovi život

Koktejl

Řidiči na skútrech pomohli zdravotníkům pacienta naložit a za pár vteřin byl už opět na cestě do nemocnice. Tamní doktoři ho vyšetřili a uvedli, že pád z ambulance mu nezpůsobil žádná další zranění. Ta z nehody ho neohrožují na životě.

Sanitku provozovala dobrovolnická organizace

Thajský zdravotnický systém využívá k provozu ambulancí dobrovolnických organizací, které jsou napojeny na soukromé nemocnice. Ambulance patřila jedné z takovýchto společností.

Syn jel na pomoc zraněné matce téměř 300 kilometrů, dorazil dřív než záchranka

Koktejl

Její šéf Theerawut Khampimabutr se za incident pacientovi omluvil a uvedl, že tým bude potrestán za nedbalost. „Neopatrní záchranáři nezkontrolovali, zda jsou dveře zavřené,“ uvedl Khampimabutr.

„V době nehody bylo navíc mnoho našich záchranářů u jiných případů, takže k tomuto mohli vyjet pouze dva. Normálně jezdí tři záchranáři,“ dodal Khampimabutr s tím, že za incident převezme plnou zodpovědnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám