Hlavní obsah

Ze dvou slavných volů se stali nejlepší kamarádi

Novinky, tcs

Vůl jménem Knickers se stal minulý rok hvězdou světového formátu, když jeho fotky, na nichž ční uprostřed stáda, zaplnily internet. Australský rekordman má nyní nového nejlepšího kamaráda - od vola jménem Lucky se nehne na krok. Podobně jako Knickers i Lucky má nevšední osud. Unesli ho veganští aktivisté a nyní se vyhne jatkám, protože se stal policejním důkazem.

Foto: Profimedia.cz

Knickers je ve stádu opravdu nepřehlédnutelný.

Článek

Vůl jménem Knickers (Kalhotky), který žije na farmě v Západní Austrálii, měří v kohoutku 194 centimetrů a váží více než 1400 kilogramů. Právě kvůli svým mírám unikl smrti na jatkách – na jeho velikost totiž nebyly porážecí stroje stavěné.

Nyní si vůl našel kamaráda, který má zčásti podobný osud. Do pozornosti médií se Lucky dostal, když ho z jiné farmy unesli veganští aktivisté.

Volové Lucky a Knickers

Volové se od sebe prakticky nehnou. „Jsou stále spolu. Chodí na procházky spolu, jedí spolu, pijí spolu a spí spolu… Mohli byste říct, že Knickers Luckyho chrání, aby ho znovu neukradli,“ uvedl s nadsázkou majitel obou volů Geoff Pearson.

Mladý volek jako důkaz

Podobně jako Knickers i Lucky hýčká naději, že ho jatka nečekají. Stal se totiž policejním důkazem ve vyšetřování, které australská policie vede proti Jamesi Wardenovi z místní pobočky organizace Direction Action Everywhere a Katrině Sobianinové.

Největšího vola Austrálie nepřehlédnete. Měří téměř dva metry

Koktejl

Oba se přiznali, že vnikli na farmu, aby mladého volka Luckyho „zachránili“. Obvinění z krádeže odmítají. Tvrdí, že podmínky na farmě byly tak špatné, že „byli nuceni jednat“. To ovšem majitel farmy, kde Lucky vyrostl, popírá.

Policie Luckyho nakonec vypátrala a zabavila, zvířete se následně ujal Pearson.

Obrovitého Knickerse nyní čeká první vystoupení na veřejnosti. A Lucky ho bude doprovázet. K vidění budou oba o víkendu na zemědělské výstavě v Brunwicku, kde se k nim budou moci zájemci za dva australské dolary (31 korun) přiblížit.

Veškerý výtěžek budě věnován organizaci Blue Tree Project, která pomáhá farmářům bojovat s psychickými chorobami.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám