Hlavní obsah

Závodní kůň v Německu přežil hrůzné salto

– HANNOVER
Novinky, jky, Novinky, Daily Mail, Famous

Svědci dostihů jsou vedle nadšení z vítězství nezřídka svědky ošklivých zranění závodících zvířat. Dech beroucí salto jedné klisny v Německu ale patří mezi světlé okamžiky šťastných náhod. Kůň totiž předvedl salto dopředu, spadl na hlavu a na záda, ale přesto se mu nic vážného nestalo.

Článek

Žokejka Anna Katharina Bromannová a její Schattenlady měly více štěstí než rozumu. Na dostizích v Hannoveru totiž klisně podklouzla kopyta a předvedla neuvěřitelné salto s dopadem na hlavu a záda.

Žokejku vymrštila čtyřletá klisna jen o několik chvil dříve, ještě před začátkem závodu. Salto předvedla v momentě, kdy se ze sebe snažila shodit i uvolněné sedlo. Zvíře vyvázlo bez zranění, ačkoli diváci se v tu chvíli domnívali, že si na místě muselo zlomit vaz.

:. Klisna Schattenlady přežila hrozivě vypadající pád. Foto: racingfotos.com

Schattenlady, známá ve Velké Británii jako Shadowlady, se dokonce otřepala a vběhla zpět na dráhu, aby dokončila závod a proletěla cílovou čárou. "Hnědák i žokejka vyvázli bez zranění,“ potvrdil britskému listu Telegraph pořadatel hannoverských dostihů.

Jak na místě poznamenal jeden ze sportovních novinářů: "Kdyby šlo o gymnastické vystoupení, tak by dostala bez debat desítku."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám