Hlavní obsah

Zaměstnanec dal šéfovi výpověď dortem

Novinky, Jakub Kynčl

Když dát výpověď, tak stylově. Než v afektu házet výpověď nadřízenému na stůl, můžete odejít ze svého zaměstnání s grácií, jakou předvedl 31letý Brit Chris Holmes. Ten pracoval jako imigrační úředník na londýnském letišti Stansted. Svou výpověď totiž kromě papíru umístil i na krásný dort, který předal svému nadřízenému.

Foto: Profimedia.cz

Tento dort předal zaměstnanec letiště svému nadřízenému místo typické výpovědi.

Článek

Krásně vyvedené černé písmo na bílé polevě vytvořilo dojem bezchybně napsané stránky textu v klasické knize. "Trénoval jsem to nejdřív na obyčejném papíře. Kdybych věděl, že se můj dort dostane do tisku, tak bych si s tím asi vyhrál ještě o něco více," připustil Holmes.

Foto: Profimedia.cz

Chris Holmes se v životě určitě neztratí.

Svůj "dopis" adresoval svému vedení obecně. Sdělil v něm, že poté, co se stal otcem, si uvědomil, jak vzácný je život a jak důležité je dělat něco, co bude činit šťastným nejen jeho, ale i okolí. A co dál? Rozhodl se, že se pokusí rozvinout podnikání s dorty, kterému se už jako "Mr. Cake" (Pan Dortík) věnoval ve volném čase skoro tři roky.

Holmes dorazil do svého zaměstnání v pondělí s obřím obdélníkovým dortem v krabici a s dopisem. Mrkvový dort s pekanovými ořechy, sultánkami a kokosem slavil podle jeho slov u nadřízených i kolegů velký úspěch. "Všichni byli hodně překvapení," připustil Pan Dortík.

Foto: Profimedia.cz

Chris Holmes se svým potomkem

"Nakonec to vzali velmi dobře. Byl to velký dort, na jeho výrobu jsem použil 18 vajíček. Vyrobil jsem dvě patra, spojil je pomerančovou marmeládou a nakonec jsem vše přelil polevou," uvedl novopečený otec, kterému se nápad na "rezignační dort" honil hlavou asi půl roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám