Hlavní obsah

Zaměstnanci pohřebního ústavu si s tělem mrtvého Maradony fotili selfie

Novinky, Jakub Štěpánek

Smrt fotbalové legendy Diega Maradony zasáhla fanoušky po celém světě. V souvislosti s ní se dostal do problémů pracovník pohřební služby Diego Molina, který si s tělem Maradony vyfotil selfie. Z práce byl propuštěn.

Foto: Profimedia.cz

Pohřeb Diega Maradony

Článek

Molina vyvolal velké pozdvižení, když měl na starosti přípravu Maradonova těla před jeho vystavením v rakvi. Argentinec se během přípravy zvěčnil se zesnulým fotbalistou, měl přitom ruku na jeho hlavě a do objektivu zvedl palec.

Svým gestem si zadělal na pořádné problémy, za znevážení Maradony si dokonce vysloužil výhružky smrtí, mírnější hlasy volaly alespoň po odebrání argentinského občanství.

„Chci toho tlustého plešouna, který znevážil tělo Diega Maradony vidět mrtvého!” psal na sociálních sítích jeden z rozčílených fanoušků, kteří se dobývali k dodávce, ve které Molina odjížděl z márnice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Pohřeb Diega MaradonyVideo: Reuters

Jak později uvedl ředitel pohřební ústavu, Molina byl kvůli zveřejnění fotografie z práce okamžitě propuštěn.

Pohřben vedle rodičů

Desítky tisíc lidí se měly ve čtvrtek možnost s mistrem světa a argentinským národním hrdinou, jenž zemřel na infarkt ve věku 60 let, naposledy rozloučit v prezidentském paláci. Tisíce fanoušků lemovaly také cestu, po které jelo auto s jeho rakví pokrytou argentinskou vlajkou na hřbitov v severovýchodní části Buenos Aires.

V Buenos Aires pohřbili Diega Maradonu

Amerika

Podle argentinského listu Clarín se vlastního uložení těla do hrobu na hřbitově Jardín Bella Vista zúčastnil ve čtvrtek večer místního času jen úzký okruh rodiny a přátel. Maradona spočinul v místě, kde jsou pohřbeni i jeho rodiče Dalma a Diego.

Reklama

Výběr článků

Načítám