Hlavní obsah

Zaměstnanci benzínky uhasili požár, za odměnu dostali skoro tři milióny

Sedm zaměstnanců čerpací stanice v čínském městě Čchang-ša ležícím v provincii Chu-nan prokázalo při červnové nehodě obrovskou duchapřítomnost. Požár, který způsobil náraz auta do jednoho z tamních čerpacích stojanů, během několika sekund uhasili, čímž si vysloužili odměnu ve výši 800 tisíc jüanů (asi 2,7 miliónu korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Zaměstnancům benzinky se podařilo uhasit požárVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech z bezpečnostní kamery pocházejících z 16. června je vidět, jak osobní automobil nekontrolovaně naráží do jednoho z tamních čerpacích stojanů, což okamžitě zapříčiní vznik požáru.

„Když jeden z našich zaměstnanců spatřil požár, ihned běžel dovnitř vypnout dodávku energie. Poté jsme evakuovali všechny přítomné,“ svěřil se manažer čerpací stanice Čang Cchao.

Dodal rovněž, že v daný okamžik bylo na místě 31 vozidel, více než sto lidí a nádrže se zhruba 40 tisíci litry benzínu a nafty. Zaměstnancům se prý naštěstí podařilo požár uhasit za pouhých 38 vteřin.

O minutu později mohlo auto explodovat

„Kdyby jim to trvalo o minutu či dvě déle, hořící auto mohlo explodovat. Nechci si ani představovat, jaké by byly následky,“ řekl Čang.

Statečný čin zaměstnanců se tak nemohl obejít bez řádné odměny. Od tamních úřadů a společnosti China National Petroleum Corporation minulé úterý dostali celkem 800 tisíc jüanů (asi 2,7 miliónu korun).

Čerpací stanice je podle agentury Reuters opět v provozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám