Hlavní obsah

Zakladatel nové polské strany zapomněl po čtyřech dnech její název

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polský liberálně založený ekonom a poslanec Ryszard Petru o minulém víkendu vytvořil novou politickou stranu, ale už ve středu si popletl její název. Informují o tom polská média. Svoji novou politickou formaci, která se správně jmenuje Teraz! (Nyní!), zaměnil s levicovým uskupením Razem (Spolu).

Foto: Profimedia.cz

Ryszard Petru

Článek

Ryszard Petru ve středu novinářům v Sejmu představoval program nové strany. Dokládal na příkladech bývalých premiérů Jaroslawa Kaczyńského a Donalda Tuska, že není ničím neobvyklým, že politici založí jedno uskupení a „díru do světa“ udělají ale s jiným.

Sám Petru se při posledních volbách před třemi lety do Sejmu dostal se stranou Nowoczesna (Moderní), letos na jaře ji ale opustil. „Já nyní zakládám stranu Spolu,” řekl Petru jedné novinářce. „Omlouvám se: stranu Nyní, stranu Nyní,” opravil se.

Ryszard Petru si spletl název vlastní strany

Šestačtyřicetiletý Petru má pověst parlamentního poplety. Předloni v říjnu při parlamentní debatě prohlásil, že „dnes je formálně možné mít pohlavní styk od 15 let. Ale pokud se chce dívka či chlapec vypravit ke gynekologovi, musí jít s rodiči“.

Matematické vysvětlení nejnovějšího faux pas Ryszarda Petru

V prosinci 2015 mluvil o tom, že po Vánocích bude svátek „Šesti králů“ a jindy zase bývalého britského premiéra Davida Camerona nazval Davidem Kamerunem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám