Hlavní obsah

Zajíčka zachránilo před jistou smrtí teplo podprsenky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ALTON

Rodina z britského městečka Alton vychovává osiřelého zajíčka. Říkají mu Miracle, tedy Zázrak, protože ho našli živého uvnitř mrtvé matky. Cherida Cannonová připravovala zaječici na pekáč, když si všimla jejího nenarozeného potomka. Zaječici, jak paní Cannonová přiznala, uhnal a zabil její labrador.

Článek

"Ten zajíc byl prostě krásný, byla by škoda ho vyhodit. Tak jsem si řekla, že by z něj byla dobrá večeře a začala jsem ho kuchat," řekla reportérům Daily Telegraph.

Když si její pomocnice v domácnosti Tina Rhodesová všimla, že samička je březí a mládě se ještě hýbe, nemohla uvěřit vlastním očím.

"Začala jsem mu masírovat hrudníček, foukat na něj a utírat ho ručníkem. Pak najednou otevřel oči a začal se olizovat," řekla Rhodesová, která se zaječího sirotka ujala a každou hodinu ho krmila sunarem pomocí injekční stříkačky. Hlavní část péče si ale vzala na starost její sestra Margi.

Ze sirotka je celebrita

"Malá zaječice zůstala se mnou. Dala jsem si ji do podprsenky, abych ji udržovala v teple. Jinak by umřela. Prostě jsem ji nosila na těle a když měla hlad, vždycky jen vystrčila hlavičku," řekla Margi. Veterinář pak doporučil, aby malou zaječici raději krmili mlékem pro kočky. Osvědčilo se to. Teď jsou malé Miracle tři měsíce a pilně roste.

"Je úplně ochočená. Chodí na vodítku a pozná cizí lidi, ale nechává je, aby si ji hladili," dodává paní Heathová. Malá zaječice se stala místní celebritou a možná se stane i maskotem místního cricketového klubu.

"Často ji beru na cricket. Raději ji ale dávám do přenosky pro kočky, aby neutekla. Nevím, jak to s ní dopadne. Není hloupá a jednou možná bude chtít partnera, ale je také možné, že by ve volné přírodě nepřežila," dodává paní Heathová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám