Hlavní obsah

Záchranáři pomohli tuleni se zaseknutou plechovkou v tlamě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotským záchranářům se podařilo odchytit tuleně, jemuž se zasekla plechovka v dolní čelisti, a nechtěný předmět z jeho těla odstranit. S plechovkou energetického nápoje v tlamě zvíře žilo déle než týden, píše server agentury United Press International.

Foto: Lagan Search & Rescue

Tuleň žil se zaseknutou plechovkou v čelisti déle než týden.

Článek

Nebohý ploutvonožec byl koncem prvního říjnového týdne spatřen u břehů severoirského Belfastu. Odchytit se ho ale podařilo až záchrannému týmu ve Skotsku, kam tuleň doplul.

„Námořní policisté toto zvíře, které bylo v problémech, vysvobodili a naléhají na lidi, aby dbali zvýšené opatrnosti při nakládání s odpadky v blízkosti jakýchkoli vodních cest,” sdělil mluvčí tamní policie.

Pomoc tuleni ocenili i v Severním Irsku, kde bylo zvíře spatřeno poprvé. „Jsme potěšeni zprávou, že jeho utrpení je u konce,” napsali na sociální sítě záchranáři z Lagan Search & Rescue, kteří se na pátrání po ploutvonožci podíleli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám