Hlavní obsah

Za ukradené psy nabízela přes půl miliónu, nálezci peníze odmítli

Deniqua Westwoodová z anglického Horwiche je majitelkou dvou psů, které jí ukradl neznámý pachatel. Vystrašená žena zahájila rozsáhlou kampaň a za nalezení přislíbila odměnu ve výši 20 tisíc liber (přes půl miliónu korun). Na hledané psy po týdnu narazil jeden manželský pár, tučné nálezné však odmítl, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Deniqua Westwoodová s Walterem a Betty

Článek

Dvouletý bullmastif Walter a tři roky stará slepá bernardýnka Betty se stali obětí krádeže. Nebohé psy někdo omámil a odvezl neznámo kam.

Jejich majitelka byla v šoku, rozhodla se však, že udělá všechno proto, aby své čtyřnohé kamarády našla. Na sociálních sítích rozjela rozsáhlou kampaň, ve které potenciálnímu nálezci slibovala 20 tisíc liber (přes 580 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Oba psi už jsou naštěstí v bezpečí.

Oba psi byli po necelém týdnu nalezeni asi 65 kilometrů od domova. Na opuštěném pozemku je zahlédl muž, jenž o nich čirou náhodou informoval manžele Rainfordovy, kteří zprávu o hledaných psech zaregistrovali. Tušili, že by to mohli být oni, a tak s tím ihned obeznámili Westwoodovou.

Byli ve zchátralé chatrči

Ta okamžitě vyrazila na místo poblíž Wiganu. Jednalo se prý o opuštěný pozemek daleko od města. „Vylezla jsem z auta a na psy volala, nic jsem ale neslyšela. Už jsem chtěla nasednout a odjet, když jsem zaslechla Waltera štěkat. Nemohla jsem tomu uvěřit,“ svěřila se serveru metro.co.uk.

„Vyběhl z chatrče a sprintoval směrem ke mně. A hned za ním se objevila i Betty. Strašně mě to dojalo, zároveň jsem však měla strach, protože jsem netušila, jestli se tam někdo nachází. Rychle jsem proto přeskočila plot a pomohla psům dostat se do auta.

Foto: Profimedia.cz

Psi byli uvězněni ve zchátralé chatrči daleko od města.

Když byli psi v bezpečí, vydala se na místo se svým kamarádem znovu. Našli tam zchátralou chatrč, kde byli psi téměř týden uvězněni. „Byla to hrozná díra plná psích výkalů. Museli se jedním z otvorů dostat ven, kde je někdo zahlédl. Bůh ví, kdo a co s nimi měl za lubem,“ svěřila se. O místě poté obeznámila tamní policii, ta se jí však dosud neozvala.

Nálezci peníze odmítli

Westwoodová se následně ozvala Rainfordovým a nabízela jim slíbené nálezné, ti však s díky odmítli. „Když nám volala, zrovna se z toho místa vracela. Zněla velmi vyděšeně,“ řekla Allison Rainfordová.

„Nabízela nám ty peníze, my jsme si je ale vzít nemohli. Chtěli jsme pomoct, ale v žádném případě kvůli penězům. Kdybychom si je vzali, nemohli bychom po nocích spát. Slyšet radost v jejím hlase pro nás bylo mnohem víc,“ uzavřela.

Anketa

Přijali byste v případě nalezení psů tučnou odměnu?
Ano, neměl(a) bych s tím problém.
14,9 %
Ne, zachoval bych se stejně.
85,1 %
Celkem hlasovalo 2776 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám