Hlavní obsah

Za nevhodné chování si dva emuové vysloužili zákaz vstupu do hospody

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostat zákaz vstupu do oblíbeného podniku může leckoho zabolet. Stejnou situaci nyní prožívají dva emuové, australští nelétaví ptáci, které kvůli špatnému chování už nepustí do hospůdky v odlehlé vesničce Yaraka v Queenslandu. Podnik ohraničuje provaz, přes který se ptáci nedostanou, píše server Metro.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zvířata pojmenovaná Carol a Kevin byla místními zachráněna z opuštěného hnízda a vylíhla se pomocí elektrické dečky. Hospodský podniku Yaraka Hotel Chris Gimblett uvedl, že se však emuové v nedávné době naučili chodit do podniku, když zjistili, jak zdolat schody. „Nechceme, aby se stali štamgasty podniku. Jakmile se dostanou dovnitř, chovají se docela hrozně,“ postěžoval si Gimblett. „Když uvnitř kálejí, není to příliš vhodné. A to je největší problém, protože kálejí dost často.“

„Jakmile se emuové bojí, běží rovně, ale koukají se za sebe, takže nevědí, kam míří. A v těchto situacích dochází k chaosu,“ doplnil hospodský.

Personál podniku před vchod umístil provaz s cedulí, na které se píše, že zvědaví ptáci byli z hospody vykázáni za špatné chování. Lidem je pak dáno na vědomí, že nemají zapomenout zabezpečit vstup, jakmile projdou.

Emuové ale prý čekají, až jednou někdo zapomene, aby se mohli dostat znovu dovnitř. „Zatím tuhle válku vyhráváme,“ řekl Gimblett.

Emu je po pštrosovi druhý největší nelétavý pták na světě. Je schopen uběhnout velké vzdálenosti a vyvinout rychlost až skoro 50 kilometrů v hodině. Ptáci se chovají také na farmách na maso či kůži. Zajímavostí jsou pak jejich zeleně zbarvená vejce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám