Hlavní obsah

Z uprchlého lva v Irsku se vyklubal velký pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BELFAST

Pátrání po uprchlému lvovi bylo zastaveno poté, co se zjistilo, že jde o velkého psa a nikoliv dravou šelmu. Na severním předměstí Belfastu se rozběhla masivní operace, při níž desítky policistů a helikoptéra reagovaly na zprávy, že poblíž belfastské ZOO bylo viděno velké, pískově zbarvené zvíře.

Článek

Sposuta lidí volala na policejní stanice s tím, že v Cavehill Park na severu města viděli lva. Jak uvádí Daily Telegraph, zaměstnanci ZOO bez meškání prohledali celou ZOO, včetně výběhů lvů a tygrů, ale zjistili, že jim žádné zvíře nechybí.

Policejní mluvčí potvrdila, že policisté dospěli k závěru, že lidé v parku neviděli lva, ale jen velkého psa. Prohlásila: "Policie může potvrdit, že se po severním Belfastu nepotuluje zaběhlý lev."

Za zmínku ovšem stojí, že po venkově Severního Irska se občas opravdu potuluje nejrůznější exotická zvěř, protože až donedávna tu bylo legální chovat nebezpečná zvířata bez zvláštních povolení. Občas se tady objevují zprávy o tom, že pumy nebo panteři zabíjejí dobytek. Většinou, ale ne vždy se jedná jen o velké a divoké kočky domácí.

Z belfastské ZOO se v minulosti podařilo uprchnout několika chovancům . Největší pozornost vzbudil útěk dospívajícího samečka guerézy (středně velká opice), který se v roce 2005 pohádal se svým otcem a utekl z domova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám