Hlavní obsah

Z uprchlé krávy Yvonne je celebrita, už se o ní natáčejí videoklipy

Novinky, Zuzana Křesťanová
Bavorsko

Šestiletá kráva Yvonne, která je od května na útěku, se stala celebritou. V Bavorsku, kde uprchla, o ní už začali natáčet i videoklipy. Například rozhlasová stanice Radio Charivari Rosenheim zfilmovala o Yvonne píseň dvojice Singold Melodies, která prý bude hitem letošního Oktoberfestu v Mnichově, informuje server vol.at.

Článek

Bú, bú, já jsem kráva a mám srdce, stejně jako ty – zpívá se v parodii na typické německé lidové šlágry. V záběrech se samozřejmě neobjevuje opravdová Yvonne, tu se dosud nepodařilo chytit, ztvárnila ji postava v kostýmu. Ta chvílemi tancuje s ostatními a chvílemi před nimi prchá.

Příběh Yvonne také inspiroval bavorskou kapelu Gnadenkapelle, která věnovala dojnici píseň "Yvonne, du wuide Kua". I zde však místo slavné uprchlice vystupuje převlečený člověk. „Je to neuvěřitelné, jak moc se proslavila. Teď už by ji nikdo nezastřelil,“ řekl listu Süddeutsche Zeitung Franz Märkl, starosta Zangbergu, v jehož okolí se Yvonne pohybuje.

Dnes už slavná kráva byla tento týden spatřena v kukuřičném poli, předtím se schovávala v lesích mezi stádem jelenů. Původně měla skončit v bavorských klobásách, už ji ale odkoupil ochránce zvířat Michael Aufhauser, který ji chce umístit do svého útulku v Deggendorfu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám