Hlavní obsah

Z toulavého psa se v Gruzii stala celebrita, pomáhá dětem přes přechod

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Život toulavých psů bývá tvrdý a smutný. Existují však výjimky, tou je bezesporu i voříšek jménem Kupata, který se stal v gruzínském městě Batumi celebritou. Místní ho tu znají, krmí a Kupata se zase nejvíc baví, když pomáhá dětem přes přechod rušné ulice.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z toulavého psa se stala místní celebrita, pomáhá dětem přes přechodVideo: Beqa Tsinadze via Storyful, AP

 
Článek

Kupata se protloukal po ulicích už jako štěně. Pak jednou přišel k domu, kde bydlí i Nona Zakarijšviliová. „Přišel k nám před čtyřmi roky, ještě jako štěně. Dala jsem mu na chodbu deku a od té doby žije tady,“ uvedla Zakarijšviliová.

Technicky je jeho majitelka, ale Kupata stále žije na ulici. Přátelský pes dostal od lidí v Batumi mnoho jmen jako Bim, Kurša či Tetra, nakonec se ale ujalo to, které mu dal místní řezník. Ani on neodolal jeho povaze, krmí ho odřezky a pojmenoval ho Kupata – gruzínsky klobása. „Protože je tak vypasený a dobře živený,“ smál se řezník.

Srdce místních obyvatel si získal Kupata především svou slabostí pro děti. Kousek od chodby, kde přespává je rušná křižovatka. Pokaždé když uvidí přecházet skupinu dětí ze školy, okamžitě jim jde na pomoc. Pomáhá zastavovat dopravu, dokud děti nepřejdou, někdy pak na ně čeká v parku.

Fenku huskyho opustil majitel kvůli divným očím. Po dvou letech konečně našla nového

Koktejl

Z Kupaty se stala místní celebrita, díky volbě obyvatel má na místním chodníku slávy svou vlastní hvězdu a regionální turistická organizace mu věnovala psí boudu. „Říkám všude, starejte se o toulavé psy, mají v sobě víc loajality než mnozí lidé,“ uvedla Zakarijšviliová. Řada toulavých psů nalezne šťastný domov. Kupata si udělal šťastný domov nejméně z celé jedné čtvrti.

Reklama

Související témata:

Související články

Obří fena vypadá jako medvěd hnědý

Řada lidí si při pohledu na fenu Bellu v první chvíli myslí, že se jedná o medvěda hnědého. Zvíře totiž váží téměř 65 kilogramů a má tmavě hnědou barvu srsti....

Výběr článků

Načítám