Hlavní obsah

Z pěti trosečníků se měla stát během století smilnící kolonie 12 000 lidí

Novinky, Jakub Kynčl

Máte-li za to, že volnomyšlenkářský styl života je typický pro hippies 60. let 20. století, možná vás překvapíme. Volný sex se zřejmě praktikoval i o čtyři století dříve na malém ostrově nedaleko Austrálie. A ať už je dávný příběh autentický či ne, genetiky z něj jistě pořádně zamrazí.

Foto: Profimedia.cz

Pokud bychom měli příběhu věřit, jeden mladík založil kolonii, která se rozrostla na 12 000 lidí - příbuzných.

Článek

Vydání novin Caledonian Mercury z roku 1790 oživuje příběh o podivné kolonii, která se začala tvořit na malém ostrově nedaleko Austrálie roku 1569. Tehdy nedaleko opuštěného ostrova ztroskotala obchodní loď a nehodu přežilo pouze pět osob. Dvacetiletý George Pine, dcera majitele Sarah Englishová, dvě služky a černá otrokyně. Informoval o tom britský zpravodajský web metro.co.uk.

O necelé století později, v roce 1667, u ostrova přistála holandská loď, která zde objevila anglicky hovořící kolonii o 12 000 lidech. Jeden z členů posádky, Jeremiah Hanzen, který ovládal plynně angličtinu, vyslechl neskutečný příběh od "prince" Williama Pinea, vnuka prvního muže, který tento ostrov osídlil 98 let předtím.

Zakladatel kolonie opakovaně všechny čtyři ženy oplodnil a počal s nimi celkem 47 dětí. Celkem měl 518 vnoučat a pravnoučat. Kolonii pojmenoval jako Pineův ostrov a vzhledem k tomu, že osadníci neměli nic moc jiného na práci, věnovali se povětšinu času sexu, incestním vztahům a nejrůznějším orgiím.

Vydání novin nyní míří do aukce a očekává se, že v londýnské aukci se vydraží za více než 10 000 korun. Skutečností však zůstává, že není možné určit, kde se přesně měl Pinesův ostrov nacházet, a sám dražitel připouští, že příběh může být mírně nadsazený...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám