Hlavní obsah

Z německých lesů vylezl chlapec mluvící anglicky, hvozdy se prý toulal pět let

– Berlín
Novinky, Jakub Kynčl

Německá policie řeší neobvyklý příběh. V Berlíně se objevil mladý muž, který tvrdí, že uplynulých pět let strávil v lese. Aby toho nebylo málo, disponuje pouze základy němčiny a plynně hovoří jen anglicky. Úřady se teď přou, jak postupovat s chlapcem dále.

Článek

"Jeho příběh je velmi neobvyklý a vyvolává množství otázek. Nicméně věříme, že je ten příběh hodnověrný a to je také důvod, proč ho celý vyšetřujeme," řekl k případu policejní mluvčí pro Daily Telegraph.

Teenager, který se prý jmenuje Ray, se objevil na berlínské radnici 5. září s tvrzením, že žil v lesích se svým otcem po dobu pěti let. Jazykoví experti se snaží analyzovat mladíkův přízvuk, aby mohli lépe určit, odkud pochází. V současnosti o něj pečují sociální pracovníci.

Případ zaujal už mnoho úřadů. Pomoc již nabídla britská ambasáda v Berlíně a Interpol zjišťuje, zda ve světě nezmizelo dítě, které by odpovídalo chlapcovu popisu. Ten má blonďaté vlasy, modré oči a měří 180 centimetrů. Mělo by mu být asi 17 let.

Otec v lese zahynul

Mladík tvrdí, že se rozhodli s otcem vyrazit do lesů před pěti lety, poté, co chlapcova matka Doreen zemřela při autonehodě. Tvrdí, že ze svého života předtím si takřka nic nepamatuje, ale policistům aspoň poskytl datum, kdy si myslí, že se narodil. V lese se s otcem živil lovem a sběrem plodů.

Do civilizace se rozhodl vydat až poté, co se jeho otec v lese zřítil a způsobil si smrtelná zranění. Chlapec ho prý pohřbil do mělkého hrobu a zakryl kameny. Poté se vydal směrem na sever, až po dvou týdnech dorazil do Berlína. Chlapec je nyní pod dohledem psychologů, kteří zjišťují, zda utrpěl mentální trauma a vyhodnocují možnou pravdivost jeho příběhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám