Hlavní obsah

Yves Montand prý sexuálně obtěžoval dceru

Novinky, Korzo
PAŘÍŽ

Legendární francouzský šansoniér a filmový herec Yves Montand, vlastním jménem Ivo Livi, měl údajně pedofilní sklony. Na základě vlastních trpkých zkušeností to tvrdí jeho adoptivní dcera Catherine Allégretová, která se rovněž věnuje herecké profesi.

Foto: Vít Drbal

Plný sál Branického divadla čeká na premiérové představení komedie Dva nahatý chlapi, na pódiu diváky vítá šéfproducentka Barbora Hanychová

Článek

V životopisné knize Svět naruby reagovala na informace týdeníku Paris Match, podle něhož byla otčímovou milenkou.

Osmapadesátiletá Allégretová v knize uvádí, že jeho nemravné dotyky musela snášet už jako pětiletá. Tak tomu bylo i v následujících letech a dokonce v roce 1975, kdy jí už bylo devětadvacet, se jí pokusil surově znásilnit.

Ve společné domácnosti s Montandem žila Catherine poté, co se za něj provdala její matka, slavná francouzská herečka Simone Signoretová. Biologickým otcem Catherine byl režisér Yves Allégret. 

Uznávaný herec a hudebník

Yves Montand se v roce 1952 proslavil rolí řidiče náklaďáku ve filmu Mzda strachu. V roce 1960 přesídlil na čas do Hollywoodu, kde si zahrál s Marylin Monroe ve filmu Let´s make love. S Monroe měl krátkou milostnou aférku, nicméně po návratu do Francie se oženil se Simone Signoretovou,  která zemřela v roce 1985.

Yves Montand koncertoval několikrát i v Československu, známý je u nás i z filmového zpracování Londonova románu Doznání. Zemřel v roce 1991 ve věku sedmdesáti let.

Reklama

Výběr článků

Načítám