Hlavní obsah

Vysněná práce pro samotáře táhne, zájem je obrovský

Novinky, pal

Začalo to jako jednoduchý inzerát hledající dva lidi pro letní práci v pozici správců a průvodců na malém ostrově u irského pobřeží. Stalo se z toho ovšem něco neuvěřitelného. Na Great Blasket Island totiž chce pracovat každý. Tedy, každý možná ne, ale více jak 23 tisíc zájemců určitě ano.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov nemá žádné permanentní obyvatele.

Článek

Když turistická organizace, provozovaná místním párem, vydala 10. ledna inzerát, ve kterém poptávala dva lidi, kteří by po dobu šesti měsíců vedli ubytování a kavárnu na irském ostrůvku Great Blasket Island, dostalo se případným uchazečům upozornění, že se jedná o práci spíš pro samotářské a dobrodružné povahy. Nevelký ostrov totiž leží zhruba dva kilometry od pobřeží Irska, je značně pustý a má jen dva stálé obyvatele. Ty, kteří inzerát podali.

Případní zaměstnanci by se navíc museli obejít bez řady vymožeností moderní doby. Ostrov je považován za nejzápadnější bod Evropy a civilizací je téměř netknutý. Není na něm wifi, elektřina ani teplá voda — a množství pitné vody je omezeno.Na ostrově však najdete skutečně úchvatnou přírodu a také únik před shonem všedního života. A to zřejmě nalákalo řadu uchazečů o zaměstnání. Během devíti dnů musela turistická organizace nábor zastavit, protože se jí přihlásilo víc jak 23 tisíc zájemců.

„Kdyby každý, kdo se přihlásil, tu práci zastával jediný den, měli bychom plno na následujících 30 let,“ spočítala na Twitteru turistická organizace Great Blasket Island. Před vydáním inzerátu se přitom báli, jestli vůbec někoho seženou.

Uchazeč by měl rozumět zdejšímu místu

„Máme zahlcenou e-mailovou schránku, pořád nám zvoní telefon, museli jsme to zastavit,“ řekla Alice Hayesová, která na ostrově bydlí spolu se svým přítelem Billym O'Connorem.

Na irském ostrůvku nabízejí snovou práci pro samotáře

Cestování

Pár dostal odpovědi na inzerát ze zemí, jako je Argentina, Irán, Finsko nebo Mexiko. „Některé odpovědi byly v jazycích, které jsme vůbec nedokázali určit,“ dodal Bylly O'Connor. Dokonce se páru ozvali i manželé ve věku 79 a 83 let.

Ostrované pocházející z irského Dinglu už zvládli zpracovat tisíc došlých žádostí. Přiznávají však, že není možné, aby prošli každý e-mail. „Těšíme se na setkání s uchazeči. Člověk, který by tu chtěl pracovat, by měl ocenit krásu zdejšího místa a rozumět jeho historii,“ uzavřel Billy O'Connor.

Reklama

Výběr článků

Načítám