Hlavní obsah

Výměna manželek: pes v kleci vyburcoval milovníky zvířat

Novinky, tim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Milovníci zvířat vyšli do boje proti krutému zacházení se psem. Toho se podle nich dopouští paní Martina Melhem z Prahy, která se zúčastnila pořadu Novy Výměna manželek. Je majitelkou fenky Laury, které v bytě neumožňuje volný pohyb a drží ji zavřenou v kleci. Miroslav Melka z Plzně proto inicioval petici. "Podepsalo ji už devadesát tisíc lidí," tvrdí.

Článek

"Pes se v kleci sotva otočil. Ven se dostal jen na chvíli," upozornil Melka v petici. Podle něj jsou děsivé také výpovědi sousedů. "V zimě, když byly mrazy, přítel paní Melhem poléval venku Lauru ledovou vodou. Prý se mu v něčem vyválela," popsala sousedka.

"Cílem petice je zabránit další výchově psa u nezodpovědných chovatelů," sdělil Novinkám iniciátor petice Melka. Požaduje, aby byl pes ze svého nynějšího prostředí odebrán. "Petici jsme odeslali na Městskou veterinární správu pro Prahu 2," doplnil Melka.

Nova realitu neupravuje

Melka po odvysílání pondělního pořadu kontaktoval Novu. Televize se brání tím, že pořad je reality show, v níž se ukazuje skutečný život. "Na obrazovky přinášíme realitu, kterou neupravujeme, nezkreslujeme, ani do ní nijak nezasahujeme," sdělila Novinkám tisková mluvčí Novy Veronika Šmítková.

Podle ní je důležité, že televize odvysílala i vyjádření ženy z Děčína, která v bytě paní Melhem pobyla deset dnů a zacházení s Laurou ostře odsoudila. Majitelka labradora však namítla, že jí zavírání psa do klece doporučil chovatel. Ačkoliv redakce Novinek zkoušela Martinu Melhem telefonicky kontaktovat, majitelka mobil nezvedla.

Majitelce hrozí pokuta

Případem se začala zabývat Městská veterinární správa. Inspektoři již paní Melhem navštívili, nikdo jim však neotevřel. "Neexistuje žádná moc, která by jim umožnila do bytu se dostat," sdělil Novinkám Josef Duben, mluvčí Státní veterinární správy. "Je to smutný případ a nebereme ho na lehkou váhu, Městská veterinární správa se jím bude zabývat jako všemi ostatními podobnými podněty," doplnil.

"Je možné za to postihnout jak právnickou, tak fyzickou osobu. Státní veterinární dozor navrhuje v případě fyzické osoby pokutu do 30 000 korun a zákaz chovu navíc, u právnických pak může navrhnout pokutu až do výše půl miliónu korun, další postup by pak byl na obci," sdělil Duben.

Reklama

Výběr článků

Načítám