Hlavní obsah

Vyhýbejte se ženám a raději si dejte víno, radí nejstarší žijící dvojčata

Brusel

Pieter a Paulus Langerockovi se narodili ve stejný den, a to v úterý 8. července 1913. Jsou tak nejstaršími žijícími dvojčaty a dohromady mají 204 roky. Za dlouhověkost prý vděčí především tomu, že byli ve svém životě vždy střídmí. Nepřejídali se a dopřávali si každý den sklenici kvalitního červeného vína z Francie. Ale především, což oba zdůrazňují, nikdy neběhali za děvčaty.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nejstarším mužským dvojčatům na světě je 102 let, za svůj věk vděčí sklence vína denněVideo: Reuters

 
Článek

Dnes žijí bratři Langerockovi v domě s pečovatelskou službou v belgickém Gentu a stejně jako po většinu života jen zřídka opouštějí jeden druhého. Čas podle nich letí příšerně rychle, nedávno prý byli mladíky a před dvěma roky oslavili stovku.

„Neztrácejte čas hloupostmi,“ radí Paulus krom toho, že ideální je střídmost v jídle a také v ženách. Ani jeden z nich se nikdy neoženil. Jednak nenašli ženy, které by byly ochotné snášet neustálou přítomnost bratra, ale také si vzájemně nikdy neschválili výběr partnerky. Jeden z nich však schvaluje svatbu s ženou, kterou doopravdy milujete.

„Ano, Paulus je můj nejlepší přítel. Jsme spolu pořád,“ tvrdí Pieter podle deníku The New Paper.

Dvojčata Langerockova jsou nejstarší žijící bratři-dvojčata, ale nikoli nejstarší dvojčata mužského pohlaví v celých dějinách.To by museli žít ještě minimálně další tři roky. Nejstarší žijící dvojčata mužského pohlaví všech dob, Glen a Dale Moyerovi z USA, se totiž dožili 105 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám