Hlavní obsah

Vrátil knihu do knihovny po půl století, pokutu platit nemusí

Novinky, vps

Po dlouhých 49 letech se vrátila do knihovny ohijské University of Dayton kniha vypůjčená v roce 1967. S omluvou ji zaslal sám hříšník, který dokonce nemusí platit pokutu za zpožděné vrácení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Knihu History of the Crusades (Dějiny křížových výprav) si půjčil tehdejší prvák James Phillips z Minnesoty. Jenže zanedlouho školu opustil a narukoval k námořní pěchotě, napsal v úterý zpravodajský web whio.com.

Někdo podle něj vyklidil jeho pokoj a věci poslal na adresu jeho rodičů. Tam byly až do jejich smrti a následně se omylem dostaly k jeho mladšímu bratrovi. Ten si chybu nakonec uvědomil a poslal je jejich majiteli.

Knihu poslal Phillips i s omluvným dopisem.

„Mezi těmi věcmi v krabici byla i kniha History of the Crusades. Omlouvám se za to, že jsem ji nevrátil před odchodem z univerzity. Ulevilo se mi, když vím, že se konečně dostala tam, kam patří,“ napsal Phillips v omluvném dopisu.

Podle tehdejších pravidel si mohli studenti vypůjčit knihy na 14 dní, přičemž za každý den navíc platili dva centy. Phillips by tak měl platit pokutu ve výši 350 dolarů, tedy asi 8,5 tisíce korun. Univerzita mu ji však podle agentury AP odpustila.

Reklama

Výběr článků

Načítám