Hlavní obsah

Volič v chirurgických rukavicích vystrašil komisi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Nepříjemné chvilky připravil členům volební komise v bratislavské čtvrti Dlhé diely v sobotu před polednem dvaačtyřicetiletý Roman G., který do místnosti vešel v chirurgických rukavicích a do urny vhodil tlustou obálku. Muž si poté sundal rukavice, vhodil je do koše a odešel. Přivolaná policie místnost na několik minut uzavřela.

Foto: Bc. Iveta Šlajerová

6. ročník Kitařské 10

Článek

Policisté podle agentury SITA místnost prohledali se psem, ale žádnou výbušninu nenašli. Po rozbalení obálky zjistili, že obsahuje pouze písemnosti, v nichž volič protestoval proti minulosti obou kandidátů na prezidenta. Přiložen byl i dopis adresovaný "budoucímu prezidentovi nebo vítězi voleb."

Policie Romana G. již vyslechla. Ve výpovědi podle policejního viceprezidenta Jána Nociara uvedl, že nesouhlasí ani s jedním, ani druhým kandidátem na prezidenta, a proto zvolil tento volební postup. Policie nyní zkoumá, zda se svými vulgárními výroky na adresu kandidátů nedopustil trestného činu pomluvy. Po výslechu byl Roman G. propuštěn.

Pro kontrolu volební místnosti v základní škole Alexandra Dubčeka se rozhodla Ústřední volební komise. Jeden z jejích členů Vladimír Pirošík novinářům sdělil, že Roman G. se choval zcela legitimně a tímto způsobem vyjádřil svůj nesouhlas s kandidáty. Pirošík podle agentury SITA očekává během dnešního dne více podobných hlasování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám