Hlavní obsah

Vojtěch v živých vstupech používá počítačová pozadí, mate tím diváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) má covid, je v izolaci, ale přesto pracuje. Mimo jiné dává rozhovory do televizí o aktuální situaci. A právě ty některé diváky matou, protože se v nich mění pozadí, které často vypadá reálně jako obytná místnost.

Adam Vojtěch mluví s médii z izolaceVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

„Zrovna jsme koukali s manželkou na televizní noviny TV Nova. Pan Vojtěch tam měl živé vysílání, ale za jeho okny bylo denní světlo! Koukám z okna, a tam tma jak v pytli,” podivoval se po čtvrtečním vysílání jeden z diváků, který napsal do redakce.

Dodal, že neví, jestli tedy ministr v karanténě cestuje po světě, nebo TV Nova vydává předtočený rozhovor za živý vstup.

Foto: Repro TV Nova

Vstup ministr zdravotnictví Adama Vojtěch ve čtvrtečních Televizních Novinách na TV Nova. Některé diváky zmátlo denní světlo v půl osmé večer.

Ani jedno ale není pravda – diváky jen zmátla kvalita počítačem simulovaného pozadí, které ministr při rozhovorech používá. „Samozřejmě to je virtuální pozadí. Jsem stále doma,” napsal Novinkám Vojtěch a doplnil smajlíka.

„Pan ministr používá tapety na pozadí dostupné přes aplikaci Teams,“ doplnil pro Novinky mluvčí TV Nova Vojtěch Boháček.

Například v nedělních otázkách Václava Moravce v České televizi zvolil Vojtěch za pozadí foyer či restauraci v prosklené místnosti s výškovými budovami v pozadí. Už tehdy byl ministr v izolaci.

Foto: Repro ČT

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch v neděli v České televizi, V té době už byl v izolaci. Pro vstup používá virtuální pozadí.

Simulované pozadí slouží k tomu, aby například při videokonferencích ostatní účastníky nerozptylovalo, co se děje v místnosti. Lidé totiž často mluví ze svých obývacích pokojů či kuchyní a posluchači pak mají tendenci věnovat pozornost spíš vybavení jejich domácnosti než tomu, co dotyčný říká.

Tati, mně se chce kadit. Syn náměstka vběhl do rozhovoru s Českou televizí

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám