Hlavní obsah

Vladimír Železný slavil šedesátiny

Právo, jp
PRAHA

Letadlo s europoslancem a bývalým ředitelem TV Nova Vladimírem Železným přistálo v Ruzyni ve čtvrtek kolem 17. hodiny. Těšil se, jak večer se svou ženou Konstancií posedí v klidu u zamluveného stolečku v příjemné restauraci a oslaví své šedesátiny. Netušil, jaké mu manželka zorganizovala překvapení.

Foto: Jaromír Talák

Pilířem Slováckého léta je už dlouhá léta kapela Argema.

Článek

Manželka sezvala potají přátele, spolupracovníky i osobnosti z okruhu politického, ekonomického i mediálního. Na pozvánce měli hosté napsáno, že konání oslavy nesmí Železnému prozradit.

"Vypněte si mobily, musí být úplné ticho, mám hlášku, že pan Železný už je ve čtvrtém patře a jde dolů," usměrňovala shromážděné hosty moderátorka Bára Štěpánová. Pro Železného to byl opravdu šok, když otevřel dveře.  

Gratuloval i Klaus

Ale pak se zaradoval. Gratulanti přinášeli čerstvému šedesátníkovi většinou grafiku, obrazy, vzácné láhve vína a umně vázané exotické květy. Postupně během večera popřáli Železnému vše nejlepší mimo jiné europoslanci Vladimír Remek a Miroslav Randsdorf, Ivan Langer z ODS či generální ředitel Sazky Aleš Hušák. Ze světa showbyznysu nechyběl Petr Novotný, Halina Pawlowská nebo Karel Svoboda s manželkou Vendulou.

Přišel i prezident Václav Klaus a jako další překvapení pro muže večera zahájil vernisáž snímků, které Železný nafotografoval v zahraničí především s židovskou tematikou. "Přeji, aby oslavence čekalo do budoucna jen to dobré a pozitivní. A tím, že je v Bruselu, tak ho to tam určitě čeká," prohlásil Klaus.

Čerstvého šedesátníka ještě čekalo rozkrojení velkého dortu ozdobeného hrozny jím milovaného vína z okolí Znojma a poté hudební lahůdky. Potěšit zpěvem přišla Železného mimo jiné jazzová legenda Vlasta Průchová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám