Hlavní obsah

VIDEO: Žena, která "přeplavala" Atlantik, jela většinu cesty na lodi

– ASPEN
Novinky, jky

Jennifer Figgeová byla ve svých 56 letech oslavována jako první žena v historii, která dokázala přeplavat Atlantický oceán. Jen několik dní po zdárném dokončení náročné trasy se však objevila zpráva, že Figgeová uplavala z 3380 kilometrů pouhých 400, zbytek se prý atletka plavila na katamaránu se zbytkem svého týmu.

Článek

Figgeová měla údajně plavat z Kapverd až do Trinidadu a Tobaga. Jenže vzhledem ke špatnému počasí a nebezpečným podmínkám žena uplavala jen zlomek této trasy, po zbytek času odpočívala na lodi se svým týmem.

Titulky ve světových médiích plavkyni jednoznačně odsuzují za to, že se o rekord vůbec hlásila. Novozélandský magazín Stuff přišel s titulkem "'Rekordní' plavkyně odhalena", magazín FanHouse pak přišel s titulkem "Opravdový příběh Jennifer Figgeové" a magazín SheWired přišel s jízlivým titulkem "Ehm, oprava - žena nepřeplavala Atlantik".

Figgeová si tak udělala z ostudy kabát. Krátce po svém "výkonu" ochotně všem vykládala, jak se na svůj výjimečný výkon připravovala, co vše podstoupila a mnoho dalších příběhů.

Plavkyně se sice snažila ve vodě vydržet, avšak jakmile zesílil vítr a zhoršily se podmínky, uchýlila se do lodi. Její nejdelší pobyt ve vodě trval osm hodin, nejkratší pak 21 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám