Hlavní obsah

VIDEO: Vítězný ohňostroj českých pyrotechniků v Cannes

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANNES

Český pyrotechnický tým Flash Barrandov SFX triumfoval na Festivalu umění pyrotechniky v Cannes, když porazil dalších pět týmů z celého světa. Česká republika je první ze zemí východní Evropy, kterou si organizátoři do elitní společnosti vybrali, a to na základě výrazných úspěchů v Evropě a Severní Americe. A český tým hned uspěl.

Článek

Vítězství českých pyrotechniků je velkým úspěchem. Celé vystoupení se připravovalo na místě čtyři dny včetně finálového večera. Vzhledem k bezpečnostním opatřením musely přípravy probíhat pouze v noci.

V českém týmu bylo celkem 14 osob, které ještě navíc spolupracovaly s místními pyrotechniky. "Něco jako nácvik toho ohňostroje jednoduše není možné. Je na designérovi toho ohňostroje, aby vše precizně naplánoval, ale vyzkoušet si něco nanečisto prostě nejde. Celé vystoupení je hned naostro," řekl Novinkám Večerník.

Ohňostroj připravoval prý velice zkušený tým, ale vzhledem k lokaci v Cannes, kde festival probíhal, to byla tak trochu i nová zkušenost, jelikož je tamější lokace velmi veliká a široká. A kolik to celé vlastně český tým stálo? "Když budeme mluvit nejen o samotném ohňostroji, ale o všech nákladech, včetně cesty a dalších výdajů, tak nás tento festival vyšel na něco přes milión korun," informoval Večerník.

:. Česká show trvala 25 minut. Foto: Flash Barrandov SFX

Půl kilometru široké ohnivé pásmo

Odborná porota udělila Duhové Rapsodii hlavní trofej zvanou "La Vestale d´Argent“. Porotci ocenili především design, skladbu efektů, barevné stylizace jednotlivých obrazů a dokonalý synchron s hudebním podkladem, který Češi vytvořili z klenotů klasického, tradičního i latinského jazzu.

Ohňový jazzový muzikál Duhová Rapsodie z dílny Flash Barrandov SFX, která pravidelně realizuje Novoroční ohňostroj v Praze, odpálili umělečtí pyrotechnici z 11 pontonů. Show trvala 25 minut a v Canneské zátoce, kde se festival koná, vytvořila téměř půl kilometru široké ohnivé pásmo.

Na známé pláži La Crosette sledovalo práci českých umělců na 200 000 diváků.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám