Hlavní obsah

VIDEO: Moťovská prodala Miss ČR, povede ji Kuchařová, radit bude Zapletal

Právo, Novinky, Jakub Kynčl, Helena Vacková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Ředitelka soutěže Miss ČR Kateřina Moťovská, která se do čela soutěže krásy dostala po zmizení svého manžela Jana Moťovského, soutěž prodala. Koupila ji společnost Central Group za 38 miliónů korun. Prezidentkou soutěže bude Miss World Taťána Kuchařová, ředitelem režisér Jiří Adamec a odborným poradcem bude bývalý prezident soutěže Miloslav Zapletal.

Článek

O tom, že se soutěž Miss ČR prodává, kolovaly nepotvrzené informace už více než týden. Kateřině Moťovské se i přes velkou snahu v čele nedařilo sjednat klíčové spolupráce a soutěži hrozilo neuskutečnění dalšího ročníku.

„Aby soutěž Miss ČR dobře fungovala, nestačí mít jen dobrý realizační tým, jsou potřeba i finance. A bohužel zmizením mého manžela byla tahle část oslabena. To byl hlavní důvod, proč jsem soutěž prodala,“ řekla Právu Kateřina Moťovská a dodala, že tímhle rozhodnutím se jí hodně ulevilo. Shodila tak ze sebe určité břímě a povinnosti.

Moťovská: myslím, že by byl manžel pyšný

„Takže toho rozhodně nelituji. Naopak. Byl to sice ostrý boj, ale mě to posílilo a posunulo dál. A myslím, že můj manžel by byl pyšný, že jsem se toho tak nějak chopila, že soutěž nepadla hned ve chvíli, kdy se stal nezvěstným,“ uvedla Právu Moťovská, která se teď chce věnovat hlavně své tříleté dcerce Kačence.

Kupec soutěže se skutečně našel, stala se jím společnost Central Group (CG), která za ni zaplatila 38 miliónů korun a chystá se ji pozměnit na prestižní charitativní projekt. Zatím s Kateřinou Moťovskou CG podepsal rámcovou smlouvu, ale během 30 dnů by měly být všechny právní kroky ukončené. Do čela tohoto projektu se CG rozhodl získat osvědčené tváře tradiční soutěže krásy.

:. Dušan Kunovský ze společnosti Central Group a nová prezidentka soutěže Miss ČR Taťána Kuchařováfoto: Právo/Petr Horník

V čele charitativní soutěže stane Miss World 2006 Taťána Kuchařová, která zaujme post prezidentky soutěže. Její pravou rukou bude režisér Jiří Adamec, který se stává ředitelem soutěže. Vrací se také Miloslav Zapletal, který Miss ČR založil a vedl 20 let. Ten bude hlavním odborným poradcem a předsedou dozorčí rady.

Koncepce CG ladí s koncepcí Moťovského

"Návrh na předělání soutěže na prestižní charitativní projekt mě velmi zauijal, jelikož to jde ruku v ruce s tím, co měl se soutěží v plánu můj manžel," řekla na tiskové konferenci dosavadní ředitelka soutěže Kateřina Moťovská.

Pro Miloslava Zapletala je návrat do soutěže jakýmsi triumfem, když se ukázalo, že bez něj soutěž příliš nefunguje. Zapletal podle svých slov předevčírem spadnul z koně, a tak má pochroumanou ruku a mírně kulhá. Aspoň prý měl čas přemýšlet, zda nabídku přijmout. I vzhledem k týmu, který se okolo soutěže opět vytváří, nabídku přijal. Právo s ním udělalo krátký rozhovor.

Pane Zapletale, co je podle vás hlavním důvodem toho, že se, jak tvrdíte, Miss ČR pod vedením paní Moťovské řítila do propasti?

Vím, že organizovat tak rozsáhlý projekt, jakým je Miss ČR, nemůže uřídit paní Moťovská, které to nechtě spadlo do klína. Ona není ani podnikatelka, ani organizátorka. Čili to nemohlo dobře dopadnout. Tudíž prodat soutěž bylo od paní Moťovské moudré. Nabídek měla samozřejmě víc a já jí jsem vděčný, že se rozhodla pro Central Group. Tahle varianta je podle mě jediná naděje k tomu, aby se Miss ČR vrátila na výsluní a do pozice, kterou měla donedávna.

Nemyslíte si, že když se teď soutěž přehazuje mezi majiteli jako horký brambor, že ztratila punc profesionality a dobré jméno?

Samozřejmě, že to není dobré, když se to takhle přehazuje. Já jsem od miss odstoupil a předal svému nástupci. A že pan Moťovský zmizel, za to nemůže ten produkt – Miss ČR. Proto bylo nutné situaci nějak řešit. Buď by mohla soutěž skomírat a skončit úplně, nebo bylo nutné udělat opatření k tomu, aby se vrátila do původní pozice. A to se podle mě povedlo.

Když vidíte, co se s „vaším dítětem“ teď děje, nelitujete, že jste soutěž prodal?

Určitě ne, protože jsem byl rozhodnut dotáhnout tento produkt na svých bedrech do 20. – jubilejního – ročníku. A kdyby Miss ČR nekoupil pan Moťovský, prodal bych ji někomu jinému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám