Hlavní obsah

Video klavíristy z pražského letiště dělá Praze skvělou reklamu

Praha

Video s cizincem hrajícím na pražském letišti na klavír se stalo v posledním týdnu hitem internetu, vidělo ho už bezmála pět miliónů lidí. Lidé z celého světa v komentářích pod videem, sdíleným na mnoha webech, kvitují hlavně přátelské prostředí Prahy a sbližování lidí různých kultur a národností.

Maan Hamadeh zahrál cestujícím na Letišti Václava Havla Beethovenovu skladbu Pro EliškuVideo: Maan Hamadeh

 
Článek

Klavír na letiště umístil v rámci akce Piána na ulici kavárník Ondřej Kobza. Muž na videu, který žije v Dubaji, hraje v několika obměnách mimo jiné známou Beethovenovu skladbu Pro Elišku.

Pod videem se okamžitě objevila řada komentářů, které především oceňují příjemnou atmosféru Prahy.

"To není jako na amerických letištích, kde se policisté tváří jako buldoci, kteří v každém vidí teroristu," píše v anglickém komentáři jeden z diskutujících.

Hrou na piano si cestující na pražském letišti mohou zpříjemnit čekání Video: Novinky

Hudebních nástrojů stojí po Praze několik, zahrát na ně může kterýkoli z kolemjdoucích. Pozornost mnoha uživatelů internetu vzbudilo naposledy video pražského strážníka, který zahrál na klavír u Rudolfina.

Kobzův projekt se rozšířil do asi třiceti měst. A další nápady přibývají. Od příštího týdne se tak v metropoli objeví šachové stolky. "Já vyzývám každého, ať udělá a něco podobného," řekl Kobza. "Město je bílé malířské plátno, do kterého můžeme svojí kreativitou kreslit," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám