Hlavní obsah

Vězeň se díky brýlím nadechl svobody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MONTPELIER

Sedmatřicetiletý vězeň se pomocí svých brýlí vyprostil z pout a na krátkou chvíli okusil ztracenou svobodu. Francouzští dozorci však byli rychlejší a chovance včas zadrželi.

Foto: Jana Šuplerová

Mezzopranistka Lenka Čermáková se letos v létě představí rakouskému publiku.

Článek

Bývalý drogový překupník, který si ve francouzské věznici ve Villeneuve-les-Maguelone odpykává od loňska šestnáctiletý trest, zatoužil po svobodě. Využil příležitosti a pokusil se uprchnout přímo před očima strážníků, kteří ho sanitkou převáželi do nedaleké nemocnice na krevní testy.

Zámek povolil

Četníci byli předem upozorněni na možný vězňův útěk a věděli, že mu musí věnovat zvýšenou pozornost. Přesto jim unikl zásadní okamžik, kdy se chovanec během převozu vyprostil ze želízek. Postačily mu k tomu obyčejné brýle, jejichž nožičkami se mu šikovně podařilo otevřít zámek u pout.

Po příjezdu do nemocnice četníci sanitku otevřeli a trestanec z ní vyskočil. Dal se na útěk, ale daleko nedoběhl. Strážníci ho totiž zadrželi dříve, než vězeň zmizel v nenávratnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám