Hlavní obsah

Veverka terorizovala britské město. Za dva dny napadla 18 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelé velšského města Buckley čelili během Vánoc nečekanému predátorovi. Byla jím veverka popelavá, která během dvou dní pokousala a zranila takřka dvacítku lidí. Jejím cílem se ovšem stali i domácí mazlíčci. Útočného hlodavce se rezidentům nakonec podařilo chytit do pasti.

Foto: Profimedia.cz

Veverka popelavá (ilustrační foto)

Článek

O řádění agresivní veverky během vánočních svátků informovalo několik obyvatel skrze facebookovou skupinu.

„Varování před zlou veverkou, která útočí. Kousla mě, napadla kamaráda a několik dalších lidí,“ napsala místní rezidentka Nicola Crowtherová.

„Napadla taky moje dvě bengálské kočky, které se nebojí ničeho. Neodvažuji se vylézt z domu, protože číhá kolem,“ dodala žena na veverčinu adresu.

Na divokého hlodavce upozornila také Sheree Davidsonová, kterou veverka podle serveru New York Post napadla, když vyhazovala odpad.

Zvíře na ženu vyskočilo a kouslo ji do ruky. „Mám na prstu otisk od zubů. Pořádně se zakousla, musela jsem ji setřást,“ uvedla šokovaná žena.

Veverka, kterou místní překřtili na Stripe podle postavy z filmu Gremlins, si své oběti vybírala z celého spektra obyvatel.

Napadala starší osoby, děti, ale i mazlíčky. A kousala do nohou i hlav. Obyvatelé uvedli, že se před zákeřným hlodavcem nešlo schovat, protože byl oběti schopen pronásledovat i po ulici.

Jen během dvou dní zranila veverka 18 lidí, od 23. do 27. prosince jich napadla celkem 21. Právě v pondělí bylo její terorizování ukončeno, když se místní obyvatelka Corinne Reynoldsová rozhodla na zvíře nalíčit past.

Žraloci v nezvyklé roli kořisti. Rádi si na nich smlsnou tuleni

Koktejl

„Popravdě řečeno mě tohle neobvyklé chování znepokojovalo. Možná jí v hlavě bujel nádor,“ okomentovala obyvatelka.

Na zahradu nachystala klec s buráky, na které se veverka chytla. Žena poté zvíře předala organizaci RSPCA, která se zabývá prevencí týrání zvířat.

Ta hlodavce uspala, protože je podle serveru New York Post v Británii ilegální vypouštět zvířata do divoké přírody.

Reklama

Výběr článků

Načítám