Hlavní obsah

Veterinář až podle čipu s hrůzou zjistil, že zachraňuje život vlastní kočce

– Denmead
Novinky, Markéta Klánská

Britský veterinář Ben Trimmer se o půlnoci dostavil na pohotovost k naléhavému případu. Před sebou měl tak vážně poraněnou kočku, že jí nedával příliš šancí na přežití. Pak ale následoval skutečný šok, čip odhalil, že ošklivě potlučený kocour je jeho George.

Foto: Profimedia.cz

Veterinář se na pohotovosti setkal s těžce poraněným kocourem, až podle čipu zjistil, že je to jeho mazlíček. Ilustrační foto

Článek

S černým kocourem se přitom Trimmer viděl doma v anglickém Denmeadu jen pouhé hodiny předtím. George ale mezitím kousek od domu porazilo auto, jehož řidič naštěstí upozornil veterinární pohotovost.

„Když jsem dorazil na stanici, nemohl jsem uvěřit, v jakém stavu ta kočka je. Nikdy jsem tak ošklivě poraněné zvíře neviděl. Na první pohled to vypadalo, že nepřežije ani noc. Navíc to mohl být tulák, takže jsme do doby, než by byl identifikován a kontaktován jeho majitel, měli omezené léčebné prostředky,“ uvedl pro deník Daily Mail 34letý veterinář.

Jakmile mikročip odhalil děsivou skutečnost, že jde o George, Trimmer začal okamžitě jednat. „Nejprve jsem cítil šok, pak ale převládla racionální stránka mého mozku,“ přiznal Trimmer.

Operace k nezaplacení

Kocour George měl rozdrcené obličejové kosti, jeho pánev byla oddělena od páteře, křížové vazy na jednom koleni měl přetržené a další nohu měl poraněnou zvenčí. Jeho stav vyžadoval péči specialisty v nemocnici pro zvířata.

Operace přišla Trimmera na 4500 liber (140 000 korun), tato investice se ale rozhodně vyplatila. George se zdárně zotavuje a už nyní vypadá stejně jako před nehodou.

„Daří se mu velmi dobře a už zase pobíhá venku. Jsem velmi šťastný, že jsem ho nechal očipovat. Jinak by ho nikdo nikdy neidentifikoval a jeho život mohl být dokonce ztracený,“ dodal Trimmer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám