Hlavní obsah

Vendula Svobodová zkolabovala a musela být hospitalizována

Novinky, jky
PRAHA

Šestatřicetiletá Vendula Svobodová v úterý omdlela na nádvoří pražské Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích, kde měla pronést slavnostní projev u příležitosti otevření výstavy k 70. výroční vojenské nemocnice. Okolí Venduly Svobodové o jejím stavu mlčí, na vině však bude pravděpodobně přepracování.

Článek

Manželka tragicky zesnulého hudebního skladatele Karla Svobody skončila po kolapsu na oddělení ARO Ústřední vojenské nemocnice. Informoval o tom deník Blesk. Podle informovaného zdroje je v nemocnici stále ještě hospitalizovaná.

"Měla řadu zdravotních problémů a pro velké pracovní vytížení je neřešila, takže je možné, že došlo ke kumulaci těchto faktorů. Nicméně o jejím aktuálním zdravotním stavu nevím, nechtěl jsem ji rušit,“ řekl Novinkám její dlouholetý kamarád Pavel Boček, doktor z nemocnice Motol, který pracuje i jako předseda dozorčí rady Kapky naděje.

Nemocnice, na jejímž nádvoří Svobodová zkolabovala, se k celé kauze vyjadřovat nechce. "Nebudeme k tomu sdělovat žádné informace. My respektujeme soukromí pacientů, “ řekla Novinkám tisková mluvčí Ústřední vojenské nemocnice Iva Ruskovská.

"Já se vám k tomu vyjadřovat nebudu, tohle nesouvisí s nadací a já nechám na paní Svobodové, zda se k tomu bude chtít vyjádřit sama,“ reagovala na telefonát Elen Švarcová z nadačního fondu Kapka naděje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám