Hlavní obsah

Velké odhalení Kristýny Leichtové: V dětství byla sexuálně zneužita

Novinky, Karen Mchitarjan
Praha

Herečka Kristýna Leichtová odhalila nejhorší zážitek svého života. Hvězda nováckého sitcomu Comaback se svěřila, že byla ve dvanácti letech sexuálně zneužita. A nebyla jedinou obětí. Sexuální deviant, který dostal za svůj čin dva a půl roku vězení, zneužil dalších pět dívek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kristýna Leichtová

Článek

Uvedly to Lidové noviny. Novinky se pokoušely Leichtovou kontaktovat, ale nezvedala telefon.

Leichtová se s tím dlouho smiřovala. Naposledy si na hrůzný zážitek vzpomněla během natáčení filmu Bastardi, během kterého musela projít scénou, ve které byla její postava znásilněna.

„V dnešní době má každá druhá žena zkušenost se sexuálním obtěžováním, pokud ne přímo se znásilněním, takže ani já nejsem výjimkou. Stalo se – tyhle věci se zkrátka dějí,“ svěřila se Leichtová, kterou před lety podržela její maminka.

„Maminka se mnou šla na policii, kde padaly hrozné otázky typu: A neprovokovala jste ho nějak? Nebyla jste příliš vyzývavá? Neměla jste příliš krátkou sukni? Kdyby nebylo maminky a já dala jenom na pohrdavé pohledy policistů a útrpný soucit okolí, uvěřila bych tomu, že na vině jsem vlastně já,“ vzpomíná herečka.

Se sexuálním deviantem se po čase setkala ještě jednou. A to při identifikaci na policii.

„Viděla jsem ho při identifikaci. Nebyl to pěkný zážitek. Ale nebyla jsem sama, usvědčilo ho ještě pět dalších holek. Chytli ho čtvrt roku poté, co mi to provedl. Nakonec dostal jenom dva a půl roku, což jsem se naštěstí dozvěděla až jako dospělá,“ dodala pro páteční magazín Lidových novin Leichtová, která je nakonec ráda, že si ve filmu Bastardi zahrála.

„Měla jsem pocit, že by to pro mě mohlo být docela očistné, že mi to pomůže se s tím konečně vyrovnat. Myslím, že není dobře v sobě tyhle věci dusit. Částečně jsem se s tím vyrovnala, ale nějaké ublížení ve mně přetrvalo,“ ukončila herečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám